x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stirile zilei

Stirile zilei

20 Aug 2005   •   00:00

Nicolae Mitea va sta cel putin 6 luni


Atacantul echipei Ajax Amsterdam Nicolae Mitea ar putea fi indisponibil intre sase si noua luni, dupa ce accidentarea suferita s-a dovedit a fi mult mai grava. Internationalul roman s-a accidentat la ligamentele genunchiului drept in timpul meciului amical cu Boca Juniors, din 31 iulie, perioada de indisponibilitate fiind anuntata initial de o luna. Clubul Ajax a anuntat joi ca tratamentul prescris nu a dat rezultate, iar Mitea va trebui supus unei interventii chirurgicale cat mai curand posibil. "Sunt distrus", a spus Mitea la aflarea vestii.

Echipa nationala - Ganea, convocat pentru Cehia si Iran


Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri lista largita a stranierilor la care va apela pentru meciul din preliminariile CM 2006, cu Cehia (3 septembrie), si la amicalul cu Iran (7 septembrie). Atacantul lui Wolverhampton, Ionel Ganea, reprezinta marea noutate pentru cele doua intalniri care vor avea loc pe Stadionul "Gheorghe Hagi" din Constanta. El va reveni printre tricolori dupa o pauza de aproximativ un an, in august 2004 fiind supus unei complicate interventii chirurgicale la ligamentele incrucisate ale genunchiului. Cei convocati sunt: Lobont (Ajax) - portar; Contra (Getafe), Stoican, Barcauan si Rat (toti trei de la Sahtior Donetk), Iencsi (Spartak Moscova), Chivu (Roma), P. Stoica (FC Moscova) - fundasi; Cocis (Serif Tiraspol), Codrea (Palermo), Pancu (Besiktas), Galca (Almeria), Cernat (Dinamo Kiev) - mijlocasi; Mutu (Juventus) si Ganea (Wolverhampton) - atacanti. Reunirea este programata pe 29 august, ora 12:00, la Casa Fotbalului. Florin Marin a chemat si el patru jucatori din strainatate pentru meciul reprezentativelor de tineret dintre Romania si Cehia, programat pe 3 septembrie, la Navodari. Acestia sunt Hutan, Florescu (ambii Serif Tiraspol), Marica (Sahtior) si Keseru (FC Nantes). (Mihai Igirosanu)

FC National - Intrare libera si un imn nou


Pentru partida din aceasta dupa-amiaza dintre FC National si Rapid, conducerea "bancarilor" a hotarat ca intrarea pentru "doamne si domnisoare" sa fie libera, informeaza site-ul oficial al gruparii. Mizandu-se pe o afluenta de public mai mare, in deschiderea meciului se va auzi in premiera noul imn al echipei din Parcul cu Platani, melodie compusa si interpretata de Ioan Gyuri Pascu. Intalnirea se disputa de la ora 17:00 si nu de la 20:30, deoarece instalatia de nocturna a stadionului se afla in revizie. In campionatul trecut, cele doua echipe au terminat la ega-litate, 3-3, dupa ce giulestenii au condus cu 3-0.

Tenis - Pavel s-a oprit in "optimi"


Dupa ce in primul tur al turneului de dublu de la Cincinatti au invins perechea formata din numarul 1 mondial, Roger Federer, si conationalul sau, Yves Allegro, Andrei Pavel si cehul Leos Friedl au ratat joi seara calificarea in sferturi. Cei doi au fost invinsi de redutabilul cuplu din Zimbabwe, Wayne Black/Kevin Ullyett, favoriti numarul 4 ai competitiei din SUA, cu scorul de 6-4, 6-4. In Ecuador, romanul Florin Mergea s-a calificat in sferturile de finala ale challengerului de la Manta, cu premii in valoare de 25.000 de dolari, dupa ce in turul doi a profitat de abandonul venezueleanului Jose De Armas.

×
Subiecte în articol: sport