x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stoper made în Mali

Stoper made în Mali

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    11 Feb 2010   •   00:00
Stoper made în Mali
Sursa foto: Pascal Launer/Reuters

Conducerea grupării din Ghencea a anunţat ieri că fundaşul central Boubacar Diarra, din Mali, urma să ajungă aseară în cantonamentul din Antalya, pentru a se alătura lotului pregătit de Mihai Stoichiţă.



În vârstă de 30 de ani, jucătorul african este cel de-al treilea fundaş central adus de roş-albaştrii în această iarnă, după bulgarul Jivko Jelev şi cipriotul Stelios Parpas.

ANUL TRECUT, A JUCAT DOAR 568 DE MINUTE!
Boubacar Diarra s-a despărţit în această iarnă de gruparea elveţiană FC Lucerna, cu care a fost sub contract în ultimii doi ani. În ultimul sezon, salariul său a fost de 30.000 de euro pe lună. De remarcat că în sezonul desfăşurat anul trecut, Diarra a evoluat doar în 9 meciuri (8 în campionat şi unul în Cupa Elveţiei), totalizând numai 568 de minute în tricoul echipei elveţiene. Între 1997 şi 2007, Diarra a evoluat pentru SC Freiburg, iar în 2007 a avut o experienţă nereuşită la Kaiserslautern, din cauza unei accidentări. Noua achiziţie a Stelei a acumulat 22 de prezenţe în echipa reprezentativă a statului Mali. Înalt de 1.84 metri, Bobacar Diarra este cotat pe site-ul transfermarkt de la 500.000 de euro, însă a venit în Ghencea liber de contract. Africanul deţine şi paşaport francez, motiv pentru care ar fi considerat comunitar în Liga 1. Acesta este un aspect pozivit, pentru că Stoichiţă are deja în lot cinci extracomunitari, numărul maxim permis de regulament într-o echipă. Lor li se va adăuga, în curând, atacantul columbian Pepe Moreno.

MUSTRARE ÎN PLOAIE

Supărat după înfrângerea suferită marţi seară, 0-2 în faţa ruşilor de la Terek Groznîi, antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă şi-a certat dur jucătorii la antrenamentul de ieri, din Antalya. Şedinţa în care reproşurile tehnicianului au curs în valuri s-a desfăşurat chiar pe teren, sub o ploaie torenţială.

Ultimul meci amical al roş-albaştrilor este programat astăzi, de la ora 18:00, împotriva campioanei Belarusului, BATE Borisov.

5547-113636-rpressport_gigibecali.jpg
RPRESSPORT

Proces cu fanii
O sută de fani ai grupării din Ghencea au depus la Judecătoria Sectorului 6, prin intermediul Asociaţiei Independente a Suporterilor Stelişti (AISS), o cerere de chemare în judecată a FC Steaua Bucureşti SA şi a finanţatorului Gigi Becali (foto). Aceştia solicită instanţei să dispună prin hotărâre permiterea accesului pe Stadionul Steaua în baza abonamentelor pe care le-au achiziţionat la începutul sezonului competiţional 2009-2010, ştergerea numelor lor din orice fel de bază de date internă a clubului şi daune morale în cuantum de un euro pentru fiecare reclamant în parte. Nu în ultimul rând, suporterii cer instanţei să oblige clubul şi pe finanţatorul Gigi Becali la plata cheltuielilor de judecată.


×
Subiecte în articol: sport