x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Straini la derby-uri

Straini la derby-uri

05 Apr 2005   •   00:00

Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a hotarat ca la partidele Steaua - Dinamo si Steaua - Rapid sa oficieze arbitri din strainatate.



  • de CATALIN FAINISI, VICENTIU NEAGOE

  • REVEDERE. Arbitrul elvetian Massimo Busacca a fost certat si de Dorinel Munteanu in meciul cu Villarreal
    Astfel, la partida cu "cainii", de duminica, stelistii vor fi condusi de o brigada elvetiana, avandu-l la centru pe elvetianul Massimo Busacca, pe care-l cunosc de la partida din Cupa UEFA, cu Villarreal, de la Bucuresti. Legat de "centralul" din Tara Cantoanelor, este cunoscut faptul ca Walter Zenga i-a reprosat maniera de arbitraj la sfarsitul partidei respective, cand l-a acuzat ca i-a dezavantajat echipa in mai multe randuri. In celalalt derby, Steaua - Rapid, care se joaca miercuri, 13 aprilie, va oficia o brigada norvegiana, condusa de Tom Henning.

    EXPERIENTA. Fostul arbitru international a explicat ca venirea acestora in Romania nu reprezinta o nota slaba acordata "cavalerilor fluierului" din tara noastra, ci este vorba doar de un schimb de experiente, inclus intr-un program UEFA. "Noi ii vom da la schimb pe Balaj, Tudor si Serea, iar, pe langa elvetieni si norvegieni, va mai veni si o brigada din Suedia. Voi decide atunci la ce meci vor arbitra", a spus Craciunescu. Acesta a subliniat faptul ca aceasta practica este foarte folosita in Occident si ca aducerea arbitrilor straini in Romania va costa aproximativ 8.000 de euro pentru fiecare meci, bani care vor fi suportati de cluburi.

    NO COMENT
    Referitor la faptul ca Mircea Sandu va parasi functia de presedinte al FRF la sfarsitul acestui an, Craciunescu a preferat sa se abtina de la comentarii. "Ce pot sa fac eu? Timpul va decide daca este mai bine sau mai rau fara domnia-sa. Mircea Sandu si-a facut calculele si stie ce face", a spus seful arbitrilor, care nu-l vede pe prietenul sau, Adrian Porumboiu, in fruntea federatiei. "Ce motiv are Adrian sa plece de la Vaslui, unde are afaceri? Fara el, totul s-ar narui acolo si o spun ca prieten vechi al acestuia", a precizat Craciunescu, care nu intentioneaza sa candideze pentru postul lui Sandu.

    ×
    Subiecte în articol: sport