x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stranieri :Nico, decisiv

Stranieri :Nico, decisiv

de Marius Mihalcea    |    18 Feb 2008   •   00:00
Stranieri :Nico, decisiv
Sursa foto: Jeff Pachoud/

Daniel Niculae a marcat unicul gol al întâlnirii Au­xerre – Toulouse, din Ligue 1. În schimb, deşi a punctat din nou pentru Duisburg, Claudiu Niculescu a pierdut duelul cu internaţionalul Marica.

Daniel Niculae a marcat unicul gol al întâlnirii Au­xerre – Toulouse, din Ligue 1. În schimb, deşi a punctat din nou pentru Duisburg, Claudiu Niculescu a pierdut duelul cu internaţionalul Marica. 

 

Pentru selecţionerul Victor Piţurcă, veştile bune în perspectiva turneului final al Campionatului European au venit în acest week-end din Franţa şi din Italia, Daniel Niculae înscriind cel de-al nouălea său gol stagional, iar Chivu jucând fără greşeală. 

 

CONTRASTE. Dacă reuşita ex-rapidistului, şut din cădere, de la şase metri, în dreapta goalkee­per-ului, a pecetluit succesul lui Au­xerre, un alt român de la gazde care va fi aproape sigur în lotul “naţionalei” la Euro 2008, Gabi Tamaş, şi-a făcut treaba în defensivă. Cel de-al treilea român al lui Auxerre, Vlăduţ Munteanu, nu a fost utilizat. În Italia, Cristi Chivu, pe teren 90 de minute în victoria cu 2-0 a lui Internazionale Milano în faţa lui Livorno, a centrat decisiv la primul gol al lui Suazo. Nu mai puţin de patru jucători români, Tararache, Filipescu şi Niculescu, la gazde, şi Marica, la oaspeţi, s-au aflat sâmbătă pe teren în confruntarea dintre MSV Duisburg şi VfB Stuttgart, scor 2-3, din runda a 20-a a campionatului Germaniei. Iar dacă Marica, înlocuit în minutul 69, a fost şters, “Clau-gol” şi-a mai probat o dată calităţile. Realizările lui “Clau-gol”? În minutul 49, la 2-0 pentru şvabi, a obţinut o lovitură liberă de la circa 20 de metri, pe care tot el a executat-o magistral: şut direct în vinclu. Puţin mai târziu, la 2-2, Niculescu a ratat cu puţin ţinta, mingea plecată din bocancul său, dintr-o altă lovitură liberă, oprindu-se în bara porţii adverse. Chiar dacă Duisburg a pierdut, prestaţia lui Niculescu nu a fost trecută cu vederea. “Nou-venitul Niculescu a înscris la doar patru minte după începutul reprizei secunde, din lovitură liberă de pe partea stângă, la colţul scurt. Românul şi-a arătat din nou clasa, cu acest al doilea gol al sezonului”, a notat site-ul clubului MSV Duisburg.

 

marius.mihalcea@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport