x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Suntem în grafic”

“Suntem în grafic”

de Marius Mihalcea    |    01 Feb 2008   •   00:00
“Suntem în grafic”

În ciuda faptului că giuleştenii au capotat, scor 0-1, în faţa prim-divizionarei lusitane Naval, în ultimul meci de verificare din cadrul stagiului de pregătire pe care l-au efectuat la Rio Maior, antrenorul Mircea Rednic s-a declarat mulţumit de nivelul de pregătire la care au ajuns elevii săi.

RAPID  - Pancu, Bozovic şi Griffiths sunt OK


În ciuda faptului că giuleştenii au capotat, scor 0-1, în faţa prim-divizionarei lusitane Naval, în ultimul meci de verificare din cadrul stagiului de pregătire pe care l-au efectuat la Rio Maior, antrenorul Mircea Rednic s-a declarat mulţumit de nivelul de pregătire la care au ajuns elevii săi.

Odată încheiat cantonamentul din Portugalia, tehnicianul a subliniat faptul că rezultatele meciurilor amicale disputate de “alb-vişinii”, 1-1 cu echipele lusitane Rio Maior (liga a treia) şi Estoril (liga a doua), 4-2 cu vicecampioana Angolei, Primero de Agosto, şi 0-1 cu Naval, l-au interesat prea puţin.

 

CONCLUZII. Rednic a spus că a urmărit, în primul rând, să se edifice asupra potenţialului fiecăruia dintre elevii săi: “Meciul cu Naval a fost un antrenament bun şi sunt mulţumit. Au fost două reprize diferite, în cea de-a doua ne-am creat mai multe ocazii, dar a fost schimbarea de atitudine a băieţilor. Pot să spun că suntem în grafic. M-a interesat foarte mult ca băieţii să joace un număr egal de minute”. Faptul că nu are nici un jucător accidentat este un alt motiv de bucurie pentru Rednic. “Pancu, Bozovic şi Griffiths, pe care i-am menajat la ultimele antrenamente, s-au confruntat cu unele probleme medicale, minore însă, au revenit la rândul lor, primul fiind chiar integralist în partida cu Naval. Pe Emil Dică nu l-am folosit deloc cu Naval fiindcă a venit la mine înaintea meciului şi mi-a spus că acuză o stare accentuată de oboseală. Am decis să-l menajez, dar nu e nici o problemă în ceea ce-l priveşte”, a explicat “Puriul”. Cât priveşte obiectivele celui de-al doilea stagiu de pregătire al giuleştenilor din acest intersezon, cel din Cipru, care se va desfăşura în perioada 6-15 februa­rie, “principalul” grupării de sub Podul Grant a precizat: “De data aceasta vor începe să conteze rezultatele, fiindcă se va apropia reluarea campionatului şi voi începe să conturez un unsprezece pentru meciul din prima etapă”. 

 

Nemţii au stabilit preţul corect

După ce principalul acţionar al Rapidului, George Copos, a spus că vrea să vândă clubul, site-ul german transfermarkt.de a estimat că valoarea de piaţă a acestuia este de 15.550.000 de euro. La evaluare s-a ţinut cont de faptul că, deşi nu are stadion propriu, arena “Giuleşti-Valentin Stănescu” aflându-se în pro­prietatea Ministerului Transporturilor, gruparea feroviară deţine o bază modernă de pregătire, ProRapid. Daniel Pancu este cel mai scump jucător rapidist, el fiind cotat la 1,8 milioane de euro.

 

Amicale “tari”

Dacă oponenţii giuleştenilor din meciurile-test disputate în Portugalia au fost, cu excepţia lui Naval, mo­deşti, în cadrul stagiului de pre­gătire din Cipru, de la Agia Napa, trupa lui Rednic îşi va măsura forţele cu campioana en-titre a Bulgariei, Levski Sofia (10 februarie), şi cu deţinătoarea titlului în Republica Moldova, Şerif Tiraspol (14 februarie). Ce­le­lalte două amicale perfectate de “alb-vişi­nii” sunt cu FC Cracovia (Polonia, 8 februarie) şi cu Lokomotiv Sofia (Bulgaria, 12 februarie).

×
Subiecte în articol: sport