x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Suntem nişte idioţi!”

“Suntem nişte idioţi!”

de Mihai Igirosanu    |    31 Mar 2008   •   00:00
“Suntem nişte idioţi!”


După o revenire senzaţională, “şepcile roşii” au reuşit o victorie pe care nu o mai anticipa nimeni în minutul 55, când echipa-gazdă a rămas în doar nouă jucători, Savu şi Jovanovici fiind eliminaţi.

“U” CLUJ – OŢELUL 2-1 - Concluzia lui Grigoraş după eşecul de sub Feleac


După o revenire senzaţională, “şepcile roşii” au reuşit o victorie pe care nu o mai anticipa nimeni în minutul 55, când echipa-gazdă a rămas în doar nouă jucători, Savu şi Jovanovici fiind eliminaţi.

 

Până în minutul respectiv, bulgarul Jelev deschisese scorul pentru Oţelul, iar jucătorii gazdelor, Alin Savu (’47) şi Milan Jovanovici (’55) au fost eliminaţi. Surprinzător, în pofida avantajului numeric, gălăţenii au căzut definitiv, fapt care l-a determinat pe antrenorul Petre Grigoraş să-şi pună cenuşă în cap la finalul partidei. În minutul 65, Sergiu Costin de la Oţelul a văzut şi el cartonaşul roşu.

 

SCANDAL. “Suntem o echipă de idioţi, în frunte cu mine, să nu credeţi că eu mă exclud. Am avut doi oameni în plus şi 1-0 şi nu am ştiut să gestionăm această situaţie, ceea ce este foarte grav. Suntem nişte idioţi şi nişte proşti, iar gazdele au meritat victoria”, a declarat Grigoraş. Tehnicianul Oţelului l-a acuzat şi pe omologul său clujean, Alpar Meszaros, pentru că l-ar fi înjurat pe mijlocaşul Janos Szekely, fostul jucător al Universităţii, care a “scos” ambele eliminări ale gazdelor. “La înjurat pe Szekely într-un mod foarte urât, iar eu, dacă eram în locul jucătorului, săream la el şi îl luam de gât. La nivelul antrenorilor, Universitatea Cluj este în Divizia C. Este nepermis ca un antrenor să aibă voie să atace un jucător al echipei adverse. Sper să nu-l mai întâlnesc în viaţa mea pe acest om”. În replică, Meszaros s-a apărat: “Szekely, pe care acest club l-a făcut fotbalist, a provocat ambele eliminări. Când a venit la Cluj făcea preluare şi sărea mingea la Hotel Sport. El m-a înjurat prima dată şi toată banca noastră, de aceea a sărit toată lumea cu gura la el, nu numai eu. Să fie bucuros că se duce acasă şi e bine. Grigoraş l-a scos de pe teren şi ştia ce a făcut, de aceea l-a schimbat”.

 

Echitabil

“Dacă mai luăm patru puncte suntem salvaţi de la retrogradare. Este cel mai greu an de când antrenez, deoarece am mulţi fotbalişti accidentaţi şi jucăm în deplasare de fiecare dată. Am riscat foarte mult, dar trebuia să facem aceste investiţii. De când am venit la Bistriţa niciodată nu a fost o perioadă atât de grea din punct de vedere financiar”, a declarat antrenorul bistriţenilor, Ioan Ovidiu Sabău, după Gloria – Timişoara 0-0, jucat la Reghin. Antrenorul lui Poli, Duşan Uhrin jr, a spus: “Nu ştiam că pe un asemenea teren se poate juca fotbal, au fost condiţii pe care nu m-am gândit să le întâmpinăm. Totuşi, rezultatul este echitabil”. (Mădălina Corbeanu)

 

Încă un pas greşit pentru Unirea

Trupa lui Dan Petrescu nu se regăseşte. Un singur succes în 2008, în faţa Gloriei Buzău, şi visul de Europa pare tot mai departe după 0-0 pe teren propriu cu Farul Constanţa.

Urziceniul a început în forţă, însă tehnicianul ialomiţean nu a avut inspiraţie, cei doi atacanţi aruncaţi în luptă din start, Onofraş şi Bilaşco, nu s-au descurcat în faţa defensivei “marinarilor”. După pauză, “Bursucul” a mizat pe vedeta Bogdan Stancu şi pe Dănălache, însă totul a fost în zadar. “Jucăm sub presiune, vrem în Cupa UEFA, dar nu putem să o băgăm în poartă. Nu este în pericol obiectivul, mai avem şi varianta Cupei României”, a declarat, la final, antrenorul secund al ialomiţenilor, Dumitru Stângaciu. Portarul gazdelor, Bogdan Stelea, era la fel de trist: “Aşa se întâmplă când te joci cu ocaziile. Probabil este o perioadă mai nefastă pentru noi. Obiectivul rămâne clasarea pe un loc în primele şase”. De partea cealaltă, antrenorul Farului, Ion Marin, s-a declarat satisfăcut de rezultat: “Surprinzător, avem mai multă dezinvoltură în deplasare decât pe teren propriu. Pentru noi, orice meci este pe viaţă şi pe moarte în tentativa de a evita retrogradarea, o luptă care se anunţă dură. Este un rezultat pozitiv, pentru care ne bucurăm, dar trebuie să mai câştigăm şi partidele de acasă. M-a mulţumit şi arbitrajul”. (Delia Gomoescu)

×
Subiecte în articol: sport