x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Timisoara fierbe!

Timisoara fierbe!

20 Mai 2004   •   00:00

Inaintea partidei cu Dinamo, atmosfera la Timisoara este una incendiara. Suporterii lui „Poli" au luat cu asalt casele de bilete, promitand ca le vor transforma viata intr-un infern celor din Stefan cel Mare.

SORIN ANGHEL, DANIEL NEACSU - Timisoara

Pe Bega, un meci intre „Poli" si Dinamo nu se compara cu nimic. Nici macar cu o lupta pentru finala Cupei Romaniei sau cu un joc pentru locul doi. Confruntarea dintre alb-violeti si „caini" este mai mult decat o simpla partida de campionat, este o stare de spirit.

RAZBOI. De doua saptamani, Timisoara, oras in care campania electorala a trecut pe locul doi in favoarea meciului de sambata seara, fierbe in asteptarea meciului cu rivalii de la Dinamo. Ura banatenilor fata de gruparea din Stefan cel Mare s-a nascut 1985, atunci cand formatia de pe Bega a retrogradat in esalonul secund in urma unori jocuri de culise facute de Dinamo. Un alt episod din razboiul timisoreano-dinamovist s-a consemnat in 1987. „Cainii" au pierdut titlul la Timisoara in urma unei victorii a gazdelor, scor 2-1. Nervos in urma rezultatului, antrenorul de atunci al lui Dinamo, Mircea Lucescu, i-a amenintat pe banateni cu retrogradarea, lucru care s-a si intamplat la finalul acelui sezon.

CONTEMPORAN. Nici dupa Revolutie lucrurile nu s-au mai imbunatatit, multi jucatori din Banat ajungand la gruparea din Stefan cel Mare, „cainii" fiind la fel de urati la Timisoara precum la Craiova. Ultimul episod s-a consumat anul trecut, atunci cand arbitrul Sorin Burloiu a pus umarul decisiv la victoria dinamovistilor, eliminand patru jucatori de la „Poli" AEK.

AVERTISMENT. Liderii „Ultra Curda Sud", galeria Timisoarei, sunt decisi sa transforme stadionul „Dan Paltinisanu" intr-un adevarat cosmar pentru dinamovisti. „Cine va aparea in ziua jocului imbracat in culorile lui Dinamo vor avea viata grea. Le recomandam tuturor ca sambata sa nu poarte nici macar un fit de ata rosu sau alb", au declarat suporterii gazdelor, care pregatesc pentru acest meci o coregrafie cu totul si cu totul speciala.

Bataie pe bilete

Biletele pentru meciul de sambata seara, considerat cel mai important din acest an la Timisoara, au fost puse in vanzare inca de ieri. Suporterii banateni au luat cu asalt casele de bilete (foto), tichetele de intrare la meci fiind aproape epuizate. Daca „oficial" costul unui bilet oscileaza intre 50.000 de lei si 100.000 de lei, in ziua jocului acestea s-ar putea vinde la negru si cu 500.000 de lei. Cum intre cele doua cluburi nu exista reciprocitate la bilete pentru suporteri, oficialii dinamovisti vor pune la dispozitia fanilor 15 autocare, gratuit, care vor pleca din fata stadionului sambata dimineata, la ora 8:00. Directorul executiv, Cristi Borcea, a discutat personal cu patronul Anton Dobos problema tichetelor, primind asigurari ca nu vor exista probleme in acest sens. Liderii galeriei „cainilor" sustin insa ca multi fani din Bucuresti vor veni la Timisoara pe cont propriu, acestora urmand a li se adauga sustinatori din Ardeal. „Vom merge mai multi ca niciodata, altfel nu se poate. Mai ales ca ne-au rugat si baietii sa-i sustinem", a spus unul dintre liderii galeriei, aluzie la bannerul afisat dupa meciul cu Petrolul de jucatori: „Cu totii la Timisoara".

Steaua se duce la „indirecta"

O victorie a oaspetilor la Timisoara ar netezi practic drumul lui Dinamo catre titlul de campioana, fiind foarte greu de crezut ca trupa lui Andone ar mai putea pierde avantajul de 4 puncte in ultimele doua etape. Constienti ca „Poli" AEK este ultima echipa care ii mai poate incurca pe „caini", rivalii de la Steaua a hotarat sa-i stimuleze pe jucatorii banateni cu 50.000 de euro. La aceasta suma se vor mai adauga inca 100.000 de euro, bani proveniti de la un om de afaceri din Constanta, proprietar de benzinarii si suporter al Stelei, si de la patronul unui cazino din Timisoara. Banii vor intra in buzunarul timisorenilor, chiar si in cazul unui rezultat de egalitate.
×
Subiecte în articol: sport timisoara