x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Timişoara pierde istoria şi culorile

Timişoara pierde istoria şi culorile

de Vicentiu Neagoe    |    13 Iun 2007   •   00:00
Timişoara pierde istoria şi culorile

Comitetul Executiv al FRF a decis ieri, prin consens, punerea in aplicare a hotărărilor Tribunalului de Arbitraj Sportiv in ceea ce priveşte cazul Poli Timişoara.

Comitet Executiv - Fosta Poli e bună şi de plată

Comitetul Executiv al FRF a decis ieri, prin consens, punerea in aplicare a hotărărilor Tribunalului de Arbitraj Sportiv in ceea ce priveşte cazul Poli Timişoara.

Intrunit ieri la Casa Fotbalului, Comitetul Executiv al FRF a oficializat decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, prin care echipa patronată de Marian Iancu, Poli Timişoara, pierde culorile, palmaresul şi numele, in favoarea italianului Claudio Zambon, urmănd să plătească şi o compensaţie financiară in valoare de 288.367 de euro, plus 500 de franci elveţieni, cheltuieli de judecată pentru violarea folosirii numelui din data de 5 decembrie 2006.

HOTĂRĂRE. "SC FCU Politehnica Timişoara & Invest SA este obligată să-şi schimbe denumirea pentru a nu exista riscul să se confunde cu SC FC Politehnica Timişoara SA. In termen de 15 zile, probabil intr-o Adunare Generală a Acţionarilor, se va decide schimbarea denumirii, ni se va comunica această schimbare şi, din punct de vedere sportiv, lucrurile sunt in regulă. In plus, este interzisă folosirea insemnelor, culorilor, imnului şi logoului SC FC Politehnica Timişoara SA", a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu. Claudio Zambon nu s-a arătat mulţumit de decizia de ieri, precizănd că Mircea Sandu a greşit calculele, gruparea sa, care a retrogradat in liga a patra, ar trebui să incaseze cu un milion de euro mai mult.

COMISII UEFA. "Naşu’" a mai anunţat că numărul membrilor FRF prezenţi la UEFA va creşte de la doi la cinci. Astfel, Adalbert Kassai va fi cooptat in Comisia Fair-Play, Ionuţ Lupescu va face parte din Comisia de Control şi Disciplină, in timp ce Daniel Prodan şi Florin Prunea vor fi componenţi ai Comisiilor de tineret şi fotbal amator şi Comisia Hattrick.

18 arbitri in Grupa 1 valorică

Preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, a anunţat ieri numele celor 18 arbitri care fac parte din prima grupă valorică a "centralilor" care vor oficia meciurile din primul eşalon in sezonul 2007-2008. Aceştia sunt următorii: Cristian Balaj, Sebastian Colţescu, Augustus Constantin, Sorin Corpodean, Alexandru Deaconu, Marian Salomir, Alexandru Tudor, Marius Avram, Victor Berbecaru, Aurelian Bogaciu, Mugurel Drăgănescu, Robert Dumitru, Ovidiu Haţeganu, Tiberiu Lajos, Marius Martiş, Viorel Sandu, Ionică Serea şi Orlando Trandu. Primii şapte se regăsesc şi pe lista FIFA. Vizavi de faptul că incepănd cu acest sezon delegările la partidele din primul eşalon le va face Ionuţ Lupescu, Constantin a spus: "Este o palmă dată forului pe care il conduc, dar, dacă se consideră că aşa este mai bine, nu am ce să fac. Pot să vă spun că de acum inainte toţi cavalerii fluierului vor locui şi vor lua masa numai in locaţii stabilite de CCA. Nu mai au voie să stea in hotelul lui X sau Y, care sunt ba sponsori la echipa de acolo, ba au legătură cu fotbalul din localitatea unde vor fi trimişi".

×
Subiecte în articol: sport timisoara