x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tineret - Inca o campanie ratata

Tineret - Inca o campanie ratata

de Mihai Igirosanu    |    13 Oct 2005   •   00:00
Tineret - Inca o campanie ratata

Marti seara, sperantele in privinta unei eventuale calificari pentru baraj a echipei nationale de tineret s-au spulberat. Cehia a invins clar la Helsinki, cu 3-1, devansand cu doua puncte Romania si smulgand locul 2.

MOMENT. Calificarea "tineretului" era foarte greu de anticipat, mai ales ca cehilor le era suficienta si o remiza in fata finlandezilor, care, in afara Armeniei, au fost cea mai slaba echipa a grupei. De fapt, selectionata pregatita de Florin Marin a ratat prezenta la baraj in penultimul meci al sau din grupa, cand n-a reusit decat un 0-0 impotriva Cehiei, la Navodari. Daca Romania reusea sa castige acel meci se pregatea acum de barajul pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor. In aceste conditii, reprezentativa Under 21 bifeaza o noua campanie ratata. Ultima prezenta la un turneu final european s-a inregistrat in urma cu 9 ani, atunci cand competitia a fost gazduita chiar de tara noastra, iar "tricolorii" au ocupat ultimul loc.

SITUATIE. In grupa noastra, marti seara s-a disputat si partida dintre Olanda si Macedonia. "Batavii" s-au impus clar, cu 4-0, prin hat-trick-ul mijlocasului de la Feyenoord, Romeo Castelen (foto), si reusita lui Klaas Huntelaar, atacantul viitoarei adversare a lui Dinamo din Cupa UEFA, Heerenveen. Grupa a fost castigata de Olanda, care a acumulat 23 de puncte, urmata de Cehia (21), Romania (19), Macedonia (9), Finlanda (7) si Armenia (5). Olandezii si cehii vor disputa cate un meci de baraj pentru calificarea la CE 2006. Celelalte echipe calificate sunt: Danemarca, Portugalia, Franta, Italia, Germania, Belgia, Croatia, Ucraina, Elvetia, Slovenia, Anglia, Rusia, Serbia si Ungaria. (Mihai Igirosanu)

×
Subiecte în articol: sport