x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Tineretul” a dat cu piciorul egalului

„Tineretul” a dat cu piciorul egalului

de Adi Munteanu    |    12 Sep 2019   •   12:17
„Tineretul” a dat cu piciorul egalului

Noua generație antrenată de Mirel Rădoi a început campania de calificare la Euro 2021 cu o înfrângere în Danemarca, 1-2, dar impresia pe care au lăsat-o jucătorii noștri a fost una bună. „Noul schimb” al naționalei U21 a jucat cu multă ambiție și doar neatențiile din apărare au făcut ca Danemarca să ne învingă. În plus, Florinel Coman a ratat un penalty în ultimul minut. Una peste alta, evoluția echipei a fost încurajatoare în cea mai dificilă deplasare a acestei campanii.

Danezii au deschis repede scorul, încă din minutul 3, când Olsen a pătruns în careu, fără ca niciun fundaș să-l atace, și a marcat cu un șut la colțul lung. Naționala lui Mirel Rădoi a continuat să greșească în apărare până în minutul 33, când s-a schimbat ceva în tactică și așezare. Din păcate, șutul lui Olaru a fost respins de portarul danez, dar jocul era deja altfel, cu mai multă ambiție și determinare decât la începutul meciului. Și-a intrat în rolul de locomotivă a echipei și Florinel Coman, hotărât să demonstreze că merita să fie selecționat la naționala mare pentru meciurile cu Spania și Malta. De altfel, Coman și portarul Aioani au fost cei mai buni jucători ai naționalei noastre. Dacă Aioani a apărat tot ce s-a putut apăra (nu i se pot imputa cele două goluri), Florinel Coman a avut cele mai mari ocazii, a înscris un gol, dar a și ratat, din păcate, o lovitură de pedeapsă în minutul 93. Însă a jucat cu multă ambiție fiind liderul din teren. Problema este că Florinel Coman nu va mai ajuta mult timp „naționala mică” în această campanie, pentru că, negreșit, el va face pasul către „naționala mare”, poate chiar din această toamnă, iar vestiarul are nevoie de un alți lideri, așa cum în generația precedentă au fost Ionuț Radu și Pușcaș. Din actualul lot, care este încă în perioada de omogenizare a relațiilor de joc, doar Drăguș (noul număr 10) și Băluță (căpitanul echipei) și-ar putea asuma rolul de mobilizator.

Mirel Rădoi a folosit următorul „11”: Aioani (Chindia Târgoviște)- Rațiu (Villarreal), Pașcanu (CFR Cluj), Dima (Astra Giurgiu), Boboc (Viitorul Constanța) - Dragomir (Perugia), T. Băluță (Brighton), Olaru (Gaz Metan) - Drăguș (Standard Liege), Petre (Esjberg), Fl. Coman (FCSB).

 

Îmi pare rău că unul dintre cei mai buni jucători de pe teren a ratat penalty. Nu-i nimic, nu se termină viaţa acum. Păcat că am ratat, era important să înceapă bine băieţii. Evoluţia a fost fluctuantă. Nu se cunosc foarte bine întrei ei jucătorii. Dar sunt jucători buni, de valoare. Chiar şi Raţiu, cel care a greşit la golul doi, mi se pare un jucător bun. Important este meciul următor. În seara asta aşteptam mult mai mult de la Drăguş, de la Adrian Petre. Băluţă a adus consistenţă atât în faza de apărare, cât şi în cea de atac

Mihai Stoichiță, Director tehnic al FRF

 

 

 

 

×