x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ţinta Piţurcă

Ţinta Piţurcă

de Marius Mihalcea    |    24 Mai 2010   •   00:00
Ţinta Piţurcă
Sursa foto: Raed Krishan/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Salvată de la retrogradare, Universitatea Craiova trage iar de fostul selecţioner



Prin victoria cu 3-0 în faţa Oţelului, Universitatea Craiova şi-a îndepli­nit primul şi cel mai important obiectiv pe termen imediat pe care-l avea: menţinerea în primul eşalon fotbalis­tic al ţării.

"Săptămâna premer­gă­toare meciului cu gălăţenii a fost de coşmar pentru mine şi nu aş dori ni­mănui să treacă prin ceea ce am trecut eu", s-a descătuşat la finalul partidei de la Turnu Severin finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, care nu şi-a putut stăpâni lacrimile.

"Promit că de la anul la Craiova va fi o echipă foarte puternică", a mai spus acesta, care a dezvăluit apoi o parte din planurile sale: "Sper să-l putem păstra pe Iliev, care este un jucător foarte bun. Apoi, vor veni cinci, şase jucători ma­turi, foarte buni, care ne vor ajuta foar­te mult. Revine Wobay, dar mă gândesc să-l aduc înapoi şi pe Dorel Stoica."

În ceea ce priveşte numele viitorului tehnician al echipei, finanţatorul Universităţii a mărturisit: "Eu am spus că Piţurcă este o variantă pentru noi. Dar nu vreau să mă hazardez. Vom vedea într-o săptămână. Este vorba despre un buget, trebuie să facem nişte calcule. Eu zic că prima opţiune a lui Piţurcă este Universitatea. Aşa cred eu. Există şanse să fie antrenorul Universităţii Craiova".

Fostul selecţioner, care nu numai că a asistat la jocul cu Oţelul, dar a luat parte ca spectator şi la antrenamentul "alb-albaştrilor" de dinaintea me­ciului, a declarat: "Cu toţii am avut emoţii, sunt fericit pentru Universitatea, doar sunt oltean. Toată echipa a fost de nota 10". Întrebat cum co­mentează declaraţia făcută vineri de finanţatorul Stelei, Gigi Becali, care a spus că Piţurcă va fi "sută la sută" antrenorul grupării din Ghencea, fostul selecţioner a afirmat: "Dacă Becali a spus aşa, credeţi-l pe el". Piţurcă a fost dorit pe banca Universităţii încă din iarnă, dar atunci a refuzat oferta.


TAS DECIDE

Dinamo, care a terminat cam­pionatul pe locul şase, nu este încă sigură de prezenţa în Europa League. În cazul în care Rapid, formaţie care a încheiat întrecerea internă pe poziţia a şaptea, la un punct în spatele "câinilor", îşi va recupera la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne punctele pierdute la masa verde în meciul cu FC Timişoara, atunci cei care vor prinde ultimul loc de Europa League alocat României vor fi giuleştenii.
Cazul "Varga-Bălan" va fi judecat de TAS cel mai probabil la începutul lunii viitoare. Indiferent care echipă dintre Dinamo şi Rapid va prinde în final Europa League, aceasta va trebui să treacă trei tururi preliminare, în care va avea de fiecare dată statutul de cap de serie. De acest statut nu se vor bucura CFR Cluj, Urziceni, Vaslui şi Timişoara.


"LIPPI", ADIO

La finalul partidei cu Internaţio­nal Curtea de Argeş, câştigată de echipa sa, scor 2-0, antrenorul Ste­lei, Mihai Stoichiţă, şi-a luat rămas bun de la jucătorii "roş-al­baştri". "Nu plâng, dar am sufletul trist. Mă întreb ce s-ar fi în­tâm­­plat dacă ar fi fost totul perfect la Steaua. Pentru campiona­tul următor îi urez celui care va veni în locul meu să reuşească ceea ce nu am putut eu să fac. Plec pentru că, din păcate, nu am reuşit ce mi-am propus, iar eu sunt profesionist şi nu umblu cu jumătăţi de măsură. A fost un an de criză şi consider că în aceste condiţii m-am descurcat onorabil şi am scos-o bine la capăt împreună cu băieţii", a declarat "Lippi" vizibil emoţionat şi cu lacrimi în ochi. Steaua a terminat campio­na­tul pe locul patru şi va juca în play-off-ul Europa League, unde va fi cap de serie.

×
Subiecte în articol: sport