x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Titluri furate"

"Titluri furate"

06 Ian 2005   •   00:00

Conform cotidianului Vatan, antrenorul roman ar fi declarat ca Besiktas a pierdut titlul in sezonul trecut din cauza aranjamentelor. Lucescu spune ca "unii fotbalisti primesc bani de la alte echipe, se dopeaza si isi accidenteaza adversarii"

DELIA GOMOESCU

FURIOS. Mircea Lucescu este inca suparat din cauza titlului pierdut de Besiktas anul trecut, mai ales ca el sustine ca "vulturii" au fost furati
La mai bine de jumatate de an dupa ce a parasit Turcia, Mircea Lucescu a vorbit despre dedesubturile campionatului din Tara Semilunei, intr-un interviu acordat cotidianului Vatan. Antrenorul lui Sahtior Donetk a lansat acuzatii dure la adresa reprezentantilor fotbalului turc, declarand, printre altele, ca fosta sa echipa, Besiktas, nu a castigat titlul in sezonul 2003-2004 din cauza aranjamentelor din campionat.

ACUZE. "In Turcia se fura titlurile. Atunci cand unor fotbalisti li se ofera din partea altor echipe, pentru un singur meci, prime cat castigul lor pe un intreg sezon, nimeni nu vrea sa rateze o astfel de ocazie. Se dopeaza, joaca dur si isi accidenteaza adversarii", a spus Lucescu. Tehnicianul a precizat ca sunt multe persoane implicate in trucarea rezultatelor unor meciuri in Turcia. "Mi s-a furat titlul, insa nu conteaza cine l-a furat", a adaugat Lucescu. El a mentionat insa ca meciul cu Samsunspor din sezonul trecut, cand de la Besiktas au fost eliminati cinci jucatori, a reprezentat un moment important in ceea ce priveste ratarea castigarii campionatului. Antrenorul roman sare si la gatul unui membru al Guvernului turc: "Ce fel de dreptate se poate astepta intr-o tara in care ministrul Sporturilor spune ca greselile de arbitraj fac campionatul mai incitant?"

VECHI. Banuielile legate de faptul ca in Tucia se aranjeaza meciuri exista de mai multa vreme. In toamna anului trecut, in urma unor articole aparute in presa, Comisia juridica a Federatiei Turce de Fotbal a declansat o ancheta, in vizor aflandu-se trei partide decisive pentru evitarea retrogradarii. Printre acestea si Rizespor - Besiktas, scor 1-0, intalnire la care face referire si Mircea Lucescu. Ziarele din Tucia au scris atunci ca in afacere ar fi implicati membrii unei structuri de tip mafiot, aceasta fiind concluzia la care s-a ajuns dupa interceptarea unor convorbiri telefonice.

COSMAR
Lucescu a povestit despre meciul pierdut de Besiktas, 0-1 in fata lui Rizespor, in etapa a 32-a din campionatul trecut: "Rize trebuia cu orice pret sa castige. Ne era frica atunci cand mergeam in vestiar, pentru ca acolo nu se afla nici un politist. Pe coridoare se plimbau barbati corpolenti, ce pareau periculosi si despre care nu stiam nimic. Am pierdut meciul din cauza unui penalty pe care nimeni in afara de arbitru nu l-a vazut. Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca am fi invins. Sergen e din Rize si nu a vrut sa fie prezent la acel meci. Eu i-am cerut ca macar sa fie alaturi de echipa. A venit, dar nu a jucat".

SUSPECT
Antrenorul roman considera ca fostul presedinte al lui Besiktas, Serdar Bilgili, ar trebui sa clarifice situatia portarului Oscar Cordoba, suspectat ca ar fi primit bani pentru a pierde un meci. "Bilgili a fost anuntat de Politie ca Oscar Cordoba a discutat cu un anume Ali. Eu am vorbit imediat cu Cordoba, care a negat totul, dar la meciul urmator a facut greseli incredibile", a precizat Lucescu.

×
Subiecte în articol: sport lucescu