x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tribunalul Argeş a respins prelungirea arestării lui Bogaciu

Tribunalul Argeş a respins prelungirea arestării lui Bogaciu

12 Mai 2009   •   00:00

Tribunalul Argeş a respins, astăzi, cererea de prelungire a mandatului de arestare preventivă a arbitrului Aurelian Bogaciu, inculpat în dosarul corupţiei din fotbal, informează Agerpres. Decizia poate fi atacată cu recurs de procurori la Curtea de Apel Piteşti.

Apărătorul lui Aurelian Bogaciu a solicitat în urmă cu o zi amânarea discutării cauzei, pentru a putea studia dosarul, întrucât tot luni s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti eliberarea clientului său sub control judiciar, respinsă de judecători.

Totodată, la Curtea de Apel Piteşti se judecă, astăzi, recursul depus de procurorii DNA împotriva deciziei Tribunalului Argeş de respingere a prelungirii mandatelor de arestare preventivă pentru alţi cinci inculpaţi din dosarul Penescu.

Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă, Cristian Libertatu şi Marcel Lică au fost aduşi în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel în jurul prânzului, audierile aflându-se în desfăşurare la ora transmiterii acestei ştiri.

Tribunalul Argeş a respins, în urmă cu o zi, propunerea procurorilor DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventivă a celor cinci, în timp ce în cazul lui Aurelian Bogaciu avocatul a cerut amânarea cauzei.

Punerea în libertate este condiţionată, conform deciziei judecătorilor de la Tribunalul Argeş, de obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu, prezentarea periodică în faţa organelor de anchetă, interdicţia de a lua legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar şi cu familiile acestora şi interdicţia de a practica meseria de la data arestării.

În cazul observatorul federal Marcel Lică, Tribunalul Argeş a decis, tot luni, eliberarea pe cauţiune, care a fost stabilită la 10.000 de lei. Decizia a fost atacată de procurori cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Două dintre cele opt persoane arestate preventiv în acest dosar, respectiv arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu, au fost eliberate sub control judiciar pe 8 mai, în urma unei decizii definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Piteşti.

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu şi directorul general al societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, acuzaţi de dare de mită, precum şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin şi fostul director al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti, Cristian Libertatu, acuzaţi de luare de mită, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile pe 14 aprilie.

Ulterior au mai fost arestaţi preventiv, în acelaşi dosar, observatorul federal Marcel Lică şi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Aurelian Bogaciu, acuzaţi că au primit mită de la Cornel Penescu prin intermediul omului său de încredere, Liviu Făcăleaţă, pentru a favoriza echipa FC Argeş. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport argeş tribunalul argeş