x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport TRICOLORI/"Naşu’" contraatacă

TRICOLORI/"Naşu’" contraatacă

de Mihai Igirosanu    |    14 Feb 2009   •   00:00
TRICOLORI/"Naşu’" contraatacă

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a sărit ieri în apărarea selecţionerului Victor Piţurcă, atacat de fostul antrenor al echipei naţionale, Anghel Iordănescu, dar şi de alte câteva nume grele, printre care şi tehnicianul lui Dinamo, Mircea Rednic, după eşecul cu Croaţia.



Aflat la Iaşi, pentru o serie de întâlniri cu reprezentanţii cluburilor de fotbal din zona Moldovei, "Naşu'" a comentat pe marginea criticilor primite de Piţurcă. Principalii vizaţi, Anghel Iordănescu şi Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, acuzând neconvocările lui Marius Niculae sau Claudiu Niculescu după ultima victorie, 6-0 cu muntenegrenii de la FK Zeta. "Intervenţia antrenorilor cu privire la selecţia făcută de Piţurcă mi se pare arogantă şi nesimţită. Să-şi vadă de treaba lor şi să nu-şi mai dea cu părerea. Dacă ne uităm la echipele de club, vedem că nu au făcut nimic în cupele europene. Aşa că mai bine să tacă. De bine, de rău, naţionala condusă de Piţurcă a ajuns la un turneu final şi a scos două remize cu două echipe mari, pe când echipele de club au fost eliminate încă din primul tur în cupele europene. Când vor ajunge selecţioneri, atunci să-şi dea cu părerea despre echipa naţională", a spus Mircea Sandu. "Naşu'" a evitat să vorbească despre viitorul selecţionerului Piţurcă: "Nu mai spun nimic, că după aceea se interpretează din nou. Să vedem ce va fi cu Serbia, apoi vom vedea ce este de făcut. Sperăm să nu se întâmple asta şi să ne calificăm. Ratarea calificării ne-ar costa peste cinci milioane de euro".

"CHIVU E CEL CARE ACCELEREAZĂ"
Referitor la absenţele vedetelor Mutu şi Chivu, Mircea Sandu a declarat: "Mutu şi Chivu sunt doi jucători importanţi, iar lipsa lor se resimte. Chivu este cel care filtrează primele mingi, cel care accelerează. Păcat că am pierdut meciul cu Croaţia, cred că echitabil era un meci egal. Am pierdut, practic, pe două autogoluri. Prima repriză a fost bună, dar în a doua am cedat, în special după ratarea lui Cociş. Croaţia este o echipă de top, în primele şapte ale lumii. Oricum, mă aşteptam la mai mulţi spectatori, dar cu siguranţă, când vom avea şi noi un stadion nou, vor veni câte 30.000 de spectatori la meci".


În mai vine restructurarea

Mircea Sandu a subliniat importanţa micşorării numărului de echipe în primele trei eşaloane: "în momentul de faţă, avem 153 de echipe în primele trei eşaloane, dar vrem să ajungem la 113. În luna mai vom propune în cadrul Adunării Generale a FRF un sistem cu 16 sau 18 echipe în prima ligă, două serii de câte 12 echipe în liga secundă şi şase serii de câte 12 sau 14 echipe în cel de-al treilea eşalon. Deja sunt echipe care se retrag, semn că această restructurare este benefică. Şi aşa nu cred că sunt mai mult de 25 de jucători foarte valoroşi la nivelul primei ligi cu care să poţi emite pretenţii şi în competiţiile majore. Toate echipele au ieşit din primul tur al cupelor europene. Unde-i valoarea?". 


Împotriva premierilor

Preşedintele FRF a dezvăluit că în viitor se poate ajunge la retrogradări de echipe în prima ligă din cauza premierilor altor echipe: "Deocamdată, la noi s-a retrogradat doar pe motivul neprimirii licenţei, dar în viitor este posibil să se ajungă la retrogradări şi din alte motive. Este posibil să se retrogradeze şi pentru premierea altor echipe. Nu înţeleg aceste premieri. Pentru ce se fac, când există un salariu pentru care jucătorul îşi face treaba. Cât despre stenograme, acestea sunt documente importante pentru justiţia română. Se întâmplă astfel de fenomene nu doar la noi, ci şi în multe alte campionate din Europa. Nu trebuie să ne impacientăm foarte mult. Cei de la UEFA iau măsuri doar atunci când anchetele sunt finalizate".

×
Subiecte în articol: sport echipe