x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tricolorii mici şi-au luat revanşa

Tricolorii mici şi-au luat revanşa

de Marius Mihalcea    |    16 Noi 2009   •   00:00
Tricolorii mici şi-au luat revanşa
Sursa foto: Alex Micsik/AGERPRES

Trupa lui Emil Săndoi s-a impus sâmbătă fără drept de apel în meciul disputat la Buzău contra echipei care în urmă cu o lună, tot în preliminariile CE, îi administrase o înfrângere de pomină, 1-5.



Pentru România au marcat Sburlea ('10), M. Costea ('28), Papp ('43) şi Hora ('82), în vreme ce reuşita balticilor a fost semnată de Tarasovs ('90+1). Letonii au terminat partida cu doi oameni mai puţin pe teren, Gauracs ('58) şi Rudnevs ('84) fiind eliminaţi.

"PUTEAM CĂŞTIGA ŞI MAI CLAR"

"Sunt mulţumit de joc, nu însă şi de rezultat, deoarece am avut multe ocazii, dar nu am reuşit să fructificăm decât patru dintre ele. După jocul tur din Letonia, fiecare dintre noi s-a aflat într-o situaţie delicată şi am vrut să demonstrăm că acel rezultat a fost doar un accident", a declarat după întâlnirea de la Buzău selecţionerul tricolorilor mici, Emil Săndoi. Acesta a vorbit apoi şi despre şansele naţionalei Under 21 a României să ajungă la turneul final al Campionatului European din 2011: "Suntem în grafic, avem în continuare şanse de calificare, dar principala mea grijă este că trebuie să păstrăm o anumită omogenitate, pentru că viitorul meci oficial va fi abia în luna august anul viitor. Ţin să felicit publicul buzoian, care a fost fantastic, şi ne gândim ca şi jocul cu Rusia să-l jucăm tot aici". Integralist sâmbătă, stelistul Andrei Ionescu nu a ascuns faptul că şi-a dorit o victorie la scor în faţa Letoniei: "Trebuia să ne răzbunăm pentru meciul pierdut la scor în tur, păcat doar că am luat acel gol pe final. Ne-am dorit foarte mult victoria, iar eu personal sunt mulţumit, pentru că evoluţiile de la naţionala de tineret îmi dau foarte mare încredere". Liviu Ganea, şi el pe teren de la primul până la ultimul fluier al arbitrului, a declarat: "Trebuia să le dăm letonilor cât mai multe goluri pentru a contracara rezultatul din tur, am izbutit să înscriem doar patru, dar suntem mulţumiţi.

Vom aborda cu mare încredere cele trei jocuri pe care le mai avem de disputat, cu Moldova şi «dubla» cu Rusia".

"Ne bucurăm că am câştigat şi am demonstrat că în tur a fost un scor mincinos. Se putea şi mai bine, pentru că am ratat multe ocazii, dar e bun şi acest scor de 4-1", a conchis atacantul Sabrin Sburlea. România a jucat în alcătuirea: C. Lungu - Râpă, V. Găman, Papp, Bărboianu - Sburlea ('80 Pârvulescu), A. Ionescu, Bicfalvi, M. Costea ('70 Hora) - L. Ganea, Al. Ioniţă ('63 Gângioveanu).

"Dubla" cu Rusia e decisivă
Cu 18 puncte din şapte meciuri, echipa de tineret a României este în momentul de faţă aproape sigură de prezenţa la barajul de calificare la CE din Danemarca. Chiar şi aşa însă, bătălia cu Rusia pentru primul loc a rămas la fel de importantă, dintre câştigătoarele celor 10 grupe preliminare urmând a se alege capii de serie la tragerea la sorţi a meciurilor de baraj. Astfel, "dubla" dintre România şi Rusia, aflate acum la egalitate de puncte, programată la 4 şi 7 septembrie 2010, va fi decisivă în ceea ce priveşte câştigătoare Grupei I preliminare. Până atunci însă, reprezentativa Under 21 a României va juca mâine, la Chiajna, de la ora 14:00, un meci amical în compania echipei similare a Poloniei.

"După jocul tur din Letonia, fiecare dintre noi s-a aflat într-o situaţie delicată şi am vrut să demonstrăm că acel rezultat a fost doar un accident"
Emil Săndoi - selecţioner România

Clasament
1. Rusia         7    6    0    1     20- 2      18p
2. România    7    6    0    1     19- 6      18p
3. Letonia      6    3    0    3     13-11       9p
4. Moldova    6    2    1    3       4-10       7p
5. Feroe        6    1    1    4       3-13       4p
6. Andorra    6    0    0    6        0-17       0p
Etapa viitoare: Moldova - România (11 august 2010)

×
Subiecte în articol: sport