x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trifu, santajat in Turcia

Trifu, santajat in Turcia

08 Mai 2004   •   00:00

Component al echipei Romaniei de Cupa Davis, jucatorul Gabriel Trifu, aflat la un turneu in Antalya, a fost victima unui santaj din partea unor mafioti rusi.

MIHAI IGIROSANU

Patania jucatorului roman, component al echipei de Cupa Davis, a inceput in seara zilei de marti, cand se afla impreuna cu un tenisman german, bun prieten al sau, intr-un bar din Antalya.

PROVOCARE. La putin timp dupa ce a intrat in local, Trifu a fost provocat de cativa cetateni rusi, care faceau parte din comunitatea extrem de numeroasa existenta in Antalya. Dupa cateva replici destul de dure in limba engleza, romanul s-a hotarat sa paraseasca incinta. Unul dintre rusi l-a urmarit, a inceput sa-l bruscheze si i-a aplicat chiar si un cap in figura. A fost momentul in care tenismanul a ripostat, lucrurile degenerand.

SANTAJ. Desi se parea ca evenimentele se vor opri o data cu acel conflict, necazurile lui Trifu abia incepusera. Beneficiind de sprijinul altor compatrioti cu relatii importante si afland ca cel cu care s-a batut nu este un oarecare, rusul a reusit sa-si obtina un certificat medico-legal, din care reiese ca a fost atacat si vatamat de roman. Mai mult, rusii i-au transmis lui Trifu ca trebuie sa le dea suma de 3.000 de dolari ca sa pastreze tacerea asupra incidentului. De teama sa nu fie atacat din nou, Gabi a preferat sa ramana in camera de hotel, timp in care a luat legatura cu consulul Romaniei, Daniel Cernat.

REZOLVARE. Oficialul roman i-a angajat lui Trifu un avocat din diaspora, care l-a sfatuit pe tenisman sa se adreseze, la randul lui, unui cabinet medico-legal, de unde a si obtinut un ceritificat. Rezolvarea a aparut atunci cand, la sugestia consului, jucatorul a depus o plangere la jandarmeria din Antalya, unde problema s-a si rezolvat in cele din urma. Interesant este ca doi dintre cetatenii rusi au depus marturie in favoarea lui Trifu. „Sunt la curent cu aceasta intamplare si am facut totul pentru a-l sprijini pe tenismanul nostru", a declarat Daniel Cernat, consulul Romaniei la Istanbul.

„Era foarte speriat. Mi-a marturisit ca avea programata o vacanta de vara in Antalya, la care va renunta de teama unei razbunari din partea rusilor"
Daniel Cernat, consulul Romaniei in Turcia

Era pe „lista neagra" la frontiera

Extrem de afectat dupa momentele grele prin care a trecut, Gabriel Trifu a renuntat la sferturile de finala ale turneului din Antalya, preferand sa se intoarca in Germania. El a intampinat mari probleme si la frontiera, unde vamesii l-au regasit pe „lista neagra". Disperat, jucatorul nostru a apelat din nou la ajutorul consului, care a reusit sa-i obtina permisiunea de a parasi Turcia, dupa o interventie a avocatului. Trifu se afla in Turcia de aproximativ o luna, concurand la o serie de trei turnee challenger.
×
Subiecte în articol: sport trifu