x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Triumful lui Platini: UEFA a introdus principiile fair play-ului financiar

Triumful lui Platini: UEFA a introdus principiile fair play-ului financiar

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Aug 2009   •   00:00
Triumful lui Platini: UEFA a introdus principiile fair play-ului financiar

Comitetul strategic al Uniunii europene de fotbal (UEFA), alcătuit din ligi, cluburi şi jucători, reunit la Monaco, a adoptat în unanimitate principiile fair-play-ului financiar. Această regulă presupune că un club nu trebuie să cheltuiască mai mulţi bani decât produce şi a fost introdus la presiunile făcute de preşedintele UEFA Michel Platini.



Matricea acestui control financiar, care vizează echilibrarea bilanţurilor cluburilor pe 3 ani, va trebui aprobată de comitetul executiv din 14-15 septembrie, la Nyon. După aceasta va urma o perioadă de 3 ani de lucru cu cluburile, "pentru a găsi acele detalii în care se ascunde diavolul", potrivit expresiei utilizate de Michel Platini pentru a prezenta acest proiect la Monaco.

Începând cu sezonul 2013-2014, vor putea fi date sancţiuni pentru contravenienţi. Sancţiunile vor fi studiate de "un panel independent", care va avea drept model comisia de disciplină, cu un barem mergând, după spusele lui Platini, "de la amendă, la suspendare din competiţiile europene în caz de recidivă"."Este un mare progres, toată familia fotbalului a fost de acord, este imens, de 8 ani muncesc la asta", a comentat Frederic Thiriez, preşedintele Ligii franceze de fotbal profesionist.

×
Subiecte în articol: sport