x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Troc intre Becali si Adrian Sarbu

Troc intre Becali si Adrian Sarbu

04 Mar 2004   •   00:00

Reprezentantii televiziunilor au ripostat vizavi de amenintarile presedintilor cluburilor din Divizia A, care nu vor sa mai permita transmiterea meciurilor pana cand nu-si vor primi datoriile. Intre timp, Adrian Sarbu cauta sa rezolve litigiul financiar direct cu cluburile.

Pro TV si Televiziunea Romana pretind ca si-au achitat obligatiile contractuale fata de Agentia de Drepturi Sportive, controlata de Adrian Sarbu, avand dreptul sa difuzeze si partidele din retur. ADS trebuia sa plateasca la Liga, care la randul ei vira sumele cluburilor.

TENTATIVA. Se pare ca patronul Pro TV a cheltuit banii primiti de la televiziuni si incearca acum sa gaseasca o solutie pentru a iesi din impas. Pentru inceput, el incearca sa negocieze direct cu cluburile, pentru a gasi intelegere. Surse demne de incredere sustin ca el a luat deja legatura cu patronul Stelei, Gigi Becali. Acesta i-a transmis ca nu are nevoie de bani, cerandu-i, in schimb, o campanie electorala consistenta pe postul sau de televiziune.

CONFIRMARE. "E adevarat ca am vorbit cu Sarbu, dar nu pot sa va spun ce am discutat cu el. Ramane sa mai vorbim si cu alta ocazie si, oricum, exista acele termene. M-au mai sunat si altii de la televiziuni, nu numai Sarbu", a confirmat Becali discutiile, fara sa pomeneasca despre oferta primita.

SIGURANTA. Din partea Pro TV, detinatorul exclusiv al drepturilor tv, Costi Mocanu s-a aratat surprins de reactia cluburilor, precizand ca transmisiunile meciurilor nu au cum sa fie puse in pericol: "Noi avem semnat un contract cu Agentia de Drepturi Sportive, care este in derulare si pentru care ne-am achitat obligatiile financiare. Nu ne intereseaza ce mai negociaza ADS. Din punctul nostru de vedere nu exista nici un fel de probleme in acest sens. Vom transmite fotbal din Divizia A si incepand cu prima etapa a returului ".

INTELEGERE. La randul sau, directorul Departamentului Sport din TVR, Ioan Todan, a explicat de ce TVR nu poate intampina dificultati in transmiterea jocurilor din returul Diviziei A: "Noi ne-am inteles printr-un contract oficiala cu Liga Profesionista de Fotbal sa platim direct in contul acestui for, nu prin intermediul Agentiei".

"Am discutat cu Adrian Sarbu, dar ramane sa mai vorbim. Intre timp m-au mai sunat si de la alte televiziuni"
Gigi Becali

( FLORIN GONGU , MIHAI IGIROSANU )

×
Subiecte în articol: sport