x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trofeele Jurnalului

Trofeele Jurnalului

06 Apr 2004   •   00:00

Initiativa Jurnalului National de a premia lunar cei mai buni „actori" ai fotbalului romanesc a fost foarte bine primita atat de colegii din presa, cat si de laureatii lunii martie, prezenti la festivitatea de ieri. Ioan Andone, Florentin Petre si Alexandru Tudor sunt premiantii lunii martie.

Jurnalul National este primul ziar din Romania care apreciaza in mod oficial evolutiile celor mai constanti jucatori, antrenori si arbitri din Divizia A, pe parcursul unei luni. Desi nu este o idee care ne apartine, fiindca marile publicatii occidentale, cum ar fi L’Equipe (Franta), Daily Record (Anglia), Marca (Spania) si Gazzetta Dello Sport (Italia) fac acest lucru de ani de zile, ne bucuram pentru faptul ca „Trofeele Jurnalul National" sunt deschizatoarele unui drum al recompensei pentru personajele momentului in campionatul authoton.

PRECEDENT. O intentie asemanatoare a apartinut, in urma cu doi ani, producatorului de bere „Ursus", care era sponsorul Diviziei A in acel moment. Concursul a durat doar cateva luni, iar premierile se faceau la inceputul meciurilor de campionat. In ciuda perioadei scurte in care acesta s-a derulat, a reusit sa starneasca interesul iubitorilor de fotbal si chiar al protagonistilor, care au pus mare pret pe distinctiile primite.

APRECIERI. Luna martie, o data cu inceperea returului Diviziei A, a insemnat si startul concursului dotat cu „Trofeele Jurnalul National". In urma punctajului obtinut dupa meciurile disputate in aceasta perioada, ne-am hotarat sa-i premiem pe antrenorul Ioan Andone, jucatorul Florentin Petre si arbitrul Alexandru Tudor pentru prestatiile deosebite. Ei au primit cele mai mari note de la redactorii departamentului Sport, dupa cele trei meciuri din retur disputate luna trecuta. Reactiile premiantilor au fost extraordinare, acestia fiind foarte emotionati pentru atentia care li s-a acordat.

EMOTII. Desi a intarziat la festivitate, unde a venit direct de la un curs al antrenorilor, Ioan Andone a fost multumit de faptul ca eforturile sale la conducerea lui Dinamo au fost apreciate. Capitanul „cainilor", Florentin Petre, a fost cel mai emotionat dintre premianti, aratandu-se incantat de faptul ca ziaristii l-au votat in unanimitate pentru trofeul de jucator al lunii martie. Obisnuit cu cronometrele, arbitrul Alexandru Tudor a ajuns primul la festivitatea Jurnalului National. Mai putin familiarizat cu astfel de ceremonii, „Brad Pitt" nu s-a sfiit sa recunoasca faptul ca in tur a avut niste evolutii care nu s-au ridicat la nivelul pretentiilor sale.


„N-as fi primit acest trofeu fara ajutorul jucatorilor mei, dar ma bucur pentru ca ati observat si munca mea. Chiar daca am inceput luna aprilie cu stangul, vreau ca la sfarsitul sezonului sa fiu tot cel mai bun"
Ioan Andone

„E o idee excelenta pentru ca astfel am intrat si noi in randul lumii. Va sunt recunoscator pentru aprecieri, fiindca numai eu stiu cat am suferit pentru a reveni in top. Sper sa nu dezamagesc nici in continuare"
Florentin Petre

„Sunt extrem de onorat sa fiu aici si apreciez acest premiu foarte mult. Nu stiu in ce masura mi se cuvine, poate ca in meciurile pe care le-am arbitrat luna trecuta, am avut parte de jucatori cuminti"
Alexandru Tudor


Ioan Andone: „Vom ucide spectacolul!"

Dupa meciul pierdut in Cotroceni, antrenorul Ioan Andone a spus ca va renunta la jocul ofensiv in favoarea pragmatismului.

  • Jurnalul National: Domnule Andone, ce s-a intamplat cu Nationalul?

    Ioan Andone: A fost un accident. Noi am facut o partida foarte slaba. Nici eu nu am fost inspirat pentru ca am gresit prin schimbarea sistemului de joc. Dar se vor schimba multe in jocul lui Dinamo.

  • La ce va referiti?

    In tur am jucat pentru spectacol, indiferent de rezultat. Am vrut sa aduc oamenii la stadion, sa sterg din imaginea proasta din sezonul trecut. Dar acum, cand toate echipele omoara spectacolul, sa nu se mai astepte cineva ca Dinamo sa evolueze ofensiv. Sunt unele echipe care se apara in noua jucatori, joaca 3 minute si castiga meciul.

  • Sa intelegem ca vem vedea o alta fata a lui Dinamo?

    Bineinteles! Vom deveni adeptii ideii scopul scuza mijloacele. Iar scopul nostru este sa castigam campionatul. Vom incerca sa ne schimbam jocul, sa devenim mai pragmatici si vom urmari rezultatul.

  • Credeti ca veti reusi intr-un interval atat de scurt?

    Am metode pentru a realiza acest lucru. Doar am jucat pe postul de fundas! Asta e, imi pare rau, dar Dinamo va ucide spectacolul!


Viorel Moldovan, jucatorul lunii martie in Franta

Prestigiosul ziar sportiv din Hexagon, L’Equipe, impreuna cu postul de televiziune Canal Plus, au acordat premiile similare „Trofeelor Jurnalul National" din Franta. Laureatul lunii martie in randul jucatorilor a fost romanul Viorel Moldovan, de la FC Nantes, cu 45% din voturi, Vikash Dhorasoo (Lyon - 35%) si Alexander Frei (Rennes - 22%). „Moldobut", care a marcat 6 goluri in trei meciuri de campionat luna trecuta, va primi trofeul sambata viitoare, inaintea partidei de pe „Stade de la Beaujoire", intre FC Nantes si SC Bastia.

×
Subiecte în articol: sport andone