x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Turul Franţei: Cavendish s-a retras, Evans rămîne lider

Turul Franţei: Cavendish s-a retras, Evans rămîne lider

21 Iul 2008   •   00:00

Rutierul britanic Mark Cavendish, cîştigător a patru etape în actuala ediţie a "Marii Bucle", a decis să pună capăt aventurii sale în cea mai importantă cursă din lume înaintea etapei a 15-a, disputată ieri.

Rutierul britanic Mark Cavendish, cîştigător a patru etape în actuala ediţie a "Marii Bucle", a decis să pună capăt aventurii sale în cea mai importantă cursă din lume înaintea etapei a 15-a, disputată ieri. Hotărîrea ciclistului de 23 de ani, aflat doar la a doua participare în "Le Tour", a fost determinată, se pare, de victoria repurtată în etapa de sîmbătă de spaniolul Oscar Freire, triplu campion al lumii, care i-a anulat în mare parte şansele de a cîştiga la final tricoul verde, rezervat celui mai bun sprinter. Cavendish a evitat astfel să ia în piept Alpii, pentru a-şi conserva forţele în vederea Jocurilor Olimpice de la Beijing, unde va concura atît la velodrom, unde deţine un titlu mondial, cît şi în cursa de fond pe şosea.

În clasamentul general al Turului Franţei se menţine lider australianul Cadel Evans, care păstrează un avantaj infim, de doar o secundă, în faţa luxemburghezului Frank Schlek. Al treilea este americanul Christian Vandevelde, aflat la 38 de secunde în urma liderului.

×
Subiecte în articol: sport