x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “U” CLUJ – DINAMO 1-2 - Cu sufletul la gură

“U” CLUJ – DINAMO 1-2 - Cu sufletul la gură

de Marius Mihalcea    |    23 Mar 2008   •   00:00
“U” CLUJ – DINAMO 1-2 - Cu sufletul la gură

Trupa lui Gheorghe Mulţescu a câştigat in-extremis pe terenul lanternei roşii a campionatului şi a urcat pentru cel puţin 24 de ore pe locul trei al clasamentului.

Trupa lui Gheorghe Mulţescu a câştigat in-extremis pe terenul lanternei roşii a campionatului şi a urcat pentru cel puţin 24 de ore pe locul trei al clasamentului.

 

 

Dinamo s-a impus la Cluj printr-un gol marcat de Ianis Zicu, în urma unui contraatac, la ultima fază a jocului. Celelaltă reuşită a “câinilor” i-a aparţinut lui Dănciulescu, care a transformat un penalty (’35), în timp ce pentru formaţia ardeleană a punctat Băd (’78).

 

 

 

FILMUL JOCULUI. Prima parte a întâlnirii le-a aparţinut în totalitate “câinilor roşii”, care au ratat două ocazii foarte mari, ambele prin argentinianul Osvaldo Miranda. Singura oportunitate de gol a ardelenilor s-a consemnat cu două minute înainte de odihnă, când Claudiu Răducanu a trimis cu capul, de la 11 metri, pe centrul porţii, iar Lobonţ a reţinut. În repriza a doua, în timp ce Miranda a mai irosit o ocazie importantă de gol, clujenii au egalat şi au fost aproape să preia chiar conducerea, însă portarul echipei naţionale şi-a salvat coechipierii, parând şutul puternic al lui Băd.

 

 

 

NEMULŢUMIŢI. La final, antrenorul campioanei en-titre, Gheorghe Mulţescu, şi-a criticat elevii. “Nu se poate aşa ceva! E a doua oară când sufăr ca un câine în ultimele 15 minute, şi la propriu, şi la figurat. Am avut şapte ocazii clare, am ratat cu nonşalanţă şi am luat gol dintr-o neglijenţă. Nu avem voie să ajungem în situaţia asta dacă suntem o echipă matură”, a spus Mulţescu, vorbind la general. Pe Miranda însă nu l-a iertat: “Miranda a dat dovadă de egoism. Dacă ar fi dat drumul la minge la timp şi nu ar fi luat toate acţiunile pe cont propriu am fi avut şanse mult mai mari să înscriem. Singura lui scuză, ca şi a celorlalţi jucători care au venit la Dinamo în această iarnă, este că încearcă să se afirme şi de aceea nu este altruist atunci când jocul cere acest lucru”. Mulţescu a încheiat totuşi într-o notă optimistă: “Ne-am gândit tot timpul la locul doi, dar acum, când am obţinut două victorii consecutive, e normal să ne dorim şi mai mult să prindem această poziţie. Până la urmă, sunt mulţumit şi de joc, cu excepţia ultimelor zece minute. Iar Zicu a înscris în stilul său caracteristic, cu mult sânge rece”. De partea cealaltă, tehnicianul Universităţii, Arpad Meszaroş, a spus că, în ciua eşecului suferit, echipa sa nu va dezarma şi va lupta până la capăt pentru a evita retrogradarea: “Nici egalul nu ne ajuta prea mult. Din păcate, n-am luat nici măcar un punct, care pentru noi ar fi fost totuşi un pas înainte”.

×
Subiecte în articol: sport