x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ultimul amical din „trilogia primaverii"

Ultimul amical din „trilogia primaverii"

25 Mai 2004   •   00:00
Ultimul amical din „trilogia primaverii"

Lotul national al Romaniei s-a reunit ieri, la Casa Fotbalului, in vederea meciului amical, pe care-l va disputa joi la Dublin, impotriva Irlandei, ce va fi transmis, in direct pe TV Romania 1, incepand cu ora 21:30.

CATALIN FAINISI, VICENTIU NEAGOE

Macinata de importantele accidentari ale lui Mutu, Chivu si Pancu, dar si de absentele motivate ale „ucrainenilor" Rat, Stoican si Cernat, echipa nationala a Romaniei a fost completata din mers de selectionerul Anghel Iordanescu.

SURPRIZE. Astfel, pentru meciul de joi, impotriva Irlandei, au aparut pe lista convocatilor numele lui Marius Constantin (FC Brasov), Petre Marin (FC National), Marian Aliuta (Steaua) sau Daniel Niculae (Rapid).

PROBLEME. Desi are la dispozitie un lot format din 20 de jucatori, Anghel Iordanescu s-a plans de lipsa vedetelor echipei nationale. „Nu sunt atat de optimist in vederea acestui meci. Am multiple probleme de lot. Pe langa cei accidentati si cei din Ucraina, am probleme cu Marius Niculae, pe care nu l-a lasat Sporting, fiindca e in turneu in SUA, precum si cu Stoica, Ilie si Contra, care trebuie sa-si gaseasca echipe", a declarat selectionerul, care i-a pierdut si pe divizionarii A Florentin Petre si Gabriel Caramarin, accidentati.

PROGRAM. Presedintele FRF, Mircea Sandu a anuntat ca primul meci din calificarile pentru Mondialul din 2006, impotriva Finlandei, se va disputa pe 18 august, pe stadionul „Giulesti". De asemenea, acesta a spus ca selectionerul, care spera incheie „trilogia primaverii" cu succes, va aborda preliminariile cu un lot cuprins intre 27 si 32 de jucatori, dupa o perioada care a reprezentat „reformarea echipei nationale a Romaniei".

Plesan nu stie ce va face

Mijlocasul Universitatii Craiova, Mihaita Plesan, s-a aratat incantat de reconvocarea la echipa nationala. „Ma simt bine cand vin aici si sper ca echipa nationala sa aiba aceleasi rezultate bune de pana acum", a declarat idolul oltean, care va ramane in Banie cel putin pana la sfarsitul campionatului. „Pentru mine Craiova ramane echipa de suflet, mai ales datorita publicului minunat, si oriunde voi pleca voi ramane oltean. Domnul Staicu mi-a spus ca-mi va da drumul in cazul unei oferte bune. In ceea ce priveste semnatura mea pe clauza de reziliere, a fost greseala mea si acum trag consecintele", a adaugat Plesan, care isi doreste foarte mult sa plece la Ajax Amsterdam. „Daca eu am fost corect fata de Universitatea, astept acelasi tratament din partea lor", a incheiat mijlocasul in varsta de 21 de ani.

Petre si Caramarin, ultimii accidentati

Pe langa accidentarile „stranierilor", Anghel Iordanescu nu-i va avea la dispozitie nici pe liderii lui Dinamo si FC National, Florentin Petre si Gabriel Caramarin. Micutul mijlocas dinamovist este sigur ca echipa nationala va face un meci bun la Dublin si ca ii pare rau de accidentarea de ultima ora. „Cred ca ar fi trebuit sa fie selectionat si Claudiu Niculescu, deoarece, impreuna cu Danciulescu, a avut o contributie decisiva la ocuparea fotoliului de lider pentru Dinamo." Referitor la lupta pentru titlu dintre Dinamo si Steaua, Petre a spus: „Celor de la Steaua le transmit sa fie sanatosi si sa joace in continuare la fel ca pana acum. Mai sunt doua etape si noi trebuie sa castigam un meci din doua. Dinamo nu a castigat titlul cu ajutorul arbitrilor, deoarece nu arbitrii au jucat. Cand faci astfel de acuzatii trebuie sa ai si probe".
×
Subiecte în articol: sport