x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ultimul drum acasă - Dumitrache va fi inmormantat astăzi, la cimitirul "Reinvierea"

Ultimul drum acasă - Dumitrache va fi inmormantat astăzi, la cimitirul "Reinvierea"

de Daniel Stan    |    28 Apr 2007   •   00:00
Ultimul drum acasă -  Dumitrache va fi inmormantat astăzi, la cimitirul "Reinvierea"

Fostul mare fotbalist al lui Dinamo şi al echipei naţionale a fost inaintat post-mortem la gradul de chestor-şef. Ieri, foştii colegi, prietenii, conducerea şi suporterii l-au vegheat la sediul clubului unde a cunoscut gloria.

Fostul mare fotbalist al lui Dinamo şi al echipei naţionale a fost inaintat post-mortem la gradul de chestor-şef. Ieri, foştii colegi, prietenii, conducerea şi suporterii l-au vegheat la sediul clubului unde a cunoscut gloria.Corpul neinsufleţit al lui Florea Dumitrache a fost depus ieri, la sediul clubului Dinamo, unde un preot a ţinut o slujbă in memoria fostului mare fotbalist. "Mopsul" va fi inmormantat azi la cimitirul "Reinvierea", din zona Lizeanu, in jurul orei 13:00, cortegiul funerar urmand a porni din faţa stadionului.

OMAGIU. La sediul clubului Dinamo au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele FRF, Mircea Sandu, secretarul general Adalbert Kassai, Petre Buduru, preşedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, şi, nu in ultimul rand, Cornel Dinu, care a plans la căpătaiul celui mai bun prieten al său. Langă sicriul regretatului fotbalist au fost depuse coroane de flori din partea FRF, a clubului Farul Constanţa, prin intermediul fostului coleg de la echipa naţională, Ion Antonescu, FC Dinamo, LPF, precum şi din partea suporterilor din "Peluza Cătălin Haldan". Un alt fost coleg de la Dinamo şi de la echipa naţională, Mircea Lucescu, nu va fi prezent la funeraliile de azi, insă a trimis o coroană de flori din partea familiei. "Pentru mine, Dumitrache nu a murit. E greu să-mi găsesc cuvintele in asemenea momente. A fost un fotbalist perfect, care a jucat numai din plăcere", a spus Lucescu.

AMINTIRE. Ministerul de Interne a decis inaintarea la gradul de chestor post-mortem al celui ce a fost Florea Dumitrache. In amintirea "Mopsului", oficialii lui FC Dinamo vor ridica o statuie in incinta Parcului Sportiv. De asemenea, la partida de maine cu Gloria Bistriţa, fanii dinamovişti vor pregăti o coregrafie specială in memoria lui Florea Dumitrache.
Regrete
Florică Dumitrache a fost, ca potenţial vorbind, cel mai mare atacant din istoria fotbalului romanesc. Un tip foarte inteligent care, din păcate, a fost distrus de vremuri. Din nefericire, generaţia noastră se risipeşte. Am pierdut un adevărat prieten.
  • Cornel Dinu administrator delegat Dinamo
  • Ajutor
    Costurile inmormantării vor fi suportate in totalitate de acţionarii lui FC Dinamo, care, in acelaşi timp, vor asigura o rentă pe viaţă familiei regretatului fotbalist. De asemenea, doi dintre cei mai buni prieteni ai lui Florea Dumitrache, Cornel Dinu şi Mircea Lucescu, vor contribui separat cu sume de bani. Din prima căsătorie, "Mopsul" are doi copii, un băiat şi o fată, stabiliţi in străinătate. In ultimii ani ai vieţii, Dumitrache s-a recăsătorit cu Veronica.

    ×
    Subiecte în articol: sport dinamo dumitrache