x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ultimul test, cu AS Roma

Ultimul test, cu AS Roma

de Mihai Igirosanu    |    20 Iul 2008   •   00:00
Ultimul test, cu AS Roma

După ce a încheiat nedecis, 0-0, cu Nürnberg, ultimul amical disputat în Austria, Steaua a revenit acasă în noaptea de vineri spre sîmbătă. Toată atenţia va fi concentrată de luni către meciul de prezentare a lotului, contra vicecampioanei Italiei, AS Roma, de sîmbăta viitoare din Ghencea.

După ce a încheiat nedecis, 0-0, cu Nürnberg, ultimul amical disputat în Austria, Steaua a revenit acasă în noaptea de vineri spre sîmbătă. Toată atenţia va fi concentrată de luni către meciul de prezentare a lotului, contra vicecampioanei Italiei, AS Roma, de sîmbăta viitoare din Ghencea.

 
Vineri seară, la capătul unui meci presărat cu durităţi, Steaua şi Nürnberg au terminat 0-0, deşi Pleşan sau Janos Szekely au ratat ocazii mari de a marca. În prima repriză, jucătorii celor două echipe au fost la un pas de o bătaie generală, în urma unei intervenţii dure a unui german asupra lui Janos Szekely. Antrenorul Marius Lăcătuş a început partida cu următoarea formulă: Zapata – Golanski, Rădoi, Ghionea, P. Marin – Szekely, Pleşan, Tiago Gomes, Nicoliţă – Dayro Moreno, Kapetanos. 

 

MULŢUMIT. Imediat după revenirea în România, antrenorul Marius Lăcătuş, care i-a lăsat liberi pe jucători pînă luni, a declarat: "Important pentru noi este că am avut un stagiu de pregătire foarte bun, în care am acumulat mult atît din punct de vedere fizic, cît şi tactic. Desigur, cîteva dintre rezultate nu sînt cele aşteptate, însă nu pun pe primul plan rezultatul, ci jocul prestat. Important este să nu avem probleme de ordin medical, să avem la dispoziţie tot lotul de jucători şi, slavă Domnului, avem de unde alege. Jucătorii au muncit, am fost feriţi de accidentări şi sper ca, o dată cu intrarea în linie dreaptă, să fie toţi apţi sută la sută". Tehnicianul stelist a mai apreciat că stagiul de la Flachau "a adus mai multe plusuri decît minusuri" şi speră ca neregulile să fie remediate cît mai repede. "Cele 25 de zile de cantonament îşi pot pune amprenta asupra jucătorilor, însă eu cred că este loc de mai bine şi sînt sigur că jucătorii vor arăta că pentru asta au muncit în această vară. Există şi minusuri, dar sper să le remediem. Lotul Stelei va fi definitivat în săptămîna care urmează, se mai încearcă perfectarea încă unui transfer, dar nu pot să dezvălui numele jucătorului vizat". Fotbalistul pentru care Steaua se află deja în negocieri avansate este mijlocaşul columbian de la FC Dallas, Juan Toja. În altă ordine de idei, Steaua va pune de luni în vînzare biletele pentru meciul amical cu AS Roma, din 26 iulie, ale căror preţuri sînt cuprinse între 10 şi 75 de lei.

 

GOIAN. Presa britanică notează că tot mai multe echipe din Premier League îl curtează pe Dorin Goian, ultima dintre acestea fiind Bolton Wanderers. "Stoperul Stelei urma să semneze cu Sunderland, însă din cauza unei taxe, mutarea nu s-a mai materializat. Din acest motiv, pe fir au intrat Bolton Wanderers, Manchester City, Newcastle şi alte cîteva cluburi din Bundesliga care îşi dispută semnătura masivului fundaş. Goian (1,94 metri) este recunoscut pentru jocul aerian, motiv pentru care s-ar potrivi perfect pe stilul lui Bolton", notează site-ul eatsleepsport.com.

Patronul Stelei, Gigi Becali a fost analizat ieri de către antrenorul care a condus echipa roş-albastră la cucerirea Cupei Campionilor Europeni în 1986, Emeric Ienei, într-o intervenţie la Sport Total FM: "Cu Becali am avut discuţii absolut prieteneşti. El a făcut mult bine, dar şi rău la Steaua. Şi i-am spus în faţă acest lucru. El este imprevizibil, acum îţi spune ceva, iar peste zece minute se răzgîndeşte. A zis că nu se supără pe mine pentru că sînt un om bun, dar i-am zis că îl critic pozitiv, ca să-l aduc la un echilibru".

×
Subiecte în articol: sport