x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Jucătorii Ungariei: „O singură echipă a jucat fotbal. Am fost mai buni, dar arbitrul a ajutat România!”

Jucătorii Ungariei: „O singură echipă a jucat fotbal. Am fost mai buni, dar arbitrul a ajutat România!”

de Istvan Deak    |    23 Mar 2013   •   13:51
Jucătorii Ungariei: „O singură echipă a jucat fotbal. Am fost mai buni, dar arbitrul a ajutat România!”
Sursa foto: gsp.ro

După 2-2 cu România, elevii selecţionerului Egervari Sandor sunt convinşi că rezultatul ar fi fost altul dacă arbitrul german Wolfgang Stark nu ar fi favorizat naţionala României.
Unul dintre jucătorii-cheie ai partidei, fundaşul Zsolt Korcsmar, co-autor la ambele penaltiuri, susţine că ambele goluri ale României au fost precedate de acţiuni neregulamentare ale elevilor lui Piţurcă.

„Ne-am aşteptat la o astfel de echipă a României şi am încercat să o anihilăm. Ne-am apărat bine, însă am încasat două goluri neregulamentare. La penaltiul comis de mine asupra lui Mutu, în prima fază Grozav plecase din poziţie de ofsaid, deci nu se mai ajungea la faultul meu. În prelungiri a fost fault în atac la Varga înaintea golului lui Chipciu. Penaltiul obţinut de mine a fost regulamentar, fiindcă mi-a dat peste picioare. Am avut meciul în mână. Sunt dezamăgit. Nu trebuia să le dăm spaţii”, a spus Korcsmar.

„Am pierdut două puncte, însă am dovedit că suntem mai buni decât românii. O să recuperăm punctele în retur”, a adăugat debutantul Kovacs Istvan.

„Prestaţie modestă”

Marcatorul primului gol al Ungariei, Vanczak Vilmos, a rămas surprins de prestaţia modestă a României.

„Ne-am creat destule ocazii. Ar fi trebuit să mai marcăm în prima repriză. Jocul adversarului a fost o surpriză pentru mine. Mă aşteptam la o echipă mult mai bună. Am fost foarte aproape de victorie, însă ne-a lipsit puţin să fim o echipă mare. Mai aveam de rezistat doar un minut. A fost o lipsă de concentrare la ultima fază. Din păcate a fost un ofsaid nesancţionat la faza care a precedat penaltiul României. A fost greu fără suporteri în tribună. Cu siguranţă ei ne-ar fi ajutat să rezistăm în ultimele minute. Lupta continuă. Încă nu este nimic pierdut, dar aceste două puncte pierdute vor cântări greu în ecuaţia finală a calificării. Dacă România a câştigat în Turcia, atunci suntem obligaţi să o facem şi noi. Vom avea şanse să câştigăm şi în România”, a punctat Vanczak.

Cu gândul la Istanbul

Unul dintre cei mai buni jucători ai Ungariei, Tamas Hajnal, este deja cu gândul la meciul de la marţi cu Turcia. „Trebuie să trecem repede peste această remiză şi să pregătim următorul joc. Am pierdut două puncte, însă aşa e fotbalul. Peste doar câteva zile urmează o nouă luptă. Trebuie să luăm cu noi tot ce a fost pozitiv în acest joc şi să punem în practică în jocurile viitoare. Avem o zi liberă şi apoi începem pregătirea partidei din Turcia. Sunt convins că putem să îi învingem la Istanbul. Nu trebuie să ne afecteze atmosfera din Turcia. Trebuie doar să căutăm obţinerea celor trei puncte”, a spus jucătorul lui Vfb Stuttgart.

„O singură echipă”

Marcatorul golului secund al maghiarilor, Balazs Dzsudzsak, consideră că a existat o singură echipă pe teren. „Dacă eram mai atenţi în prima repriză, atunci puteam intra cu un avantaj mai mare la cabine. Ba ne-au oprit prin fault, ba nu ne-am concentrat noi destul. Sunt convins că putem juca la fel de bine şi în deplasare. Avem şanse în Turcia. Nu vreau să mă laud, dar astăzi a existat o singură echipă pe teren care a jucat fotbal, iar aceia am fost noi. Românii au pus presiune în repriza secundă, dar ne-am închis bine. Dacă nu ar fi fost acea fază din minutul 92, atunci aş fi vorbit de un meci de nota 10”, a subliniat Dzsudzsak.

Zeiţa Fortuna

Experimentatul portar Gabor Kiraly a adoptat un discurs moderat după meciul de vineri seara. „Ne-a lipsit şansa. Am primit un gol în ultimele secunde, la o fază în care fundaşii vroiau să scape de minge, dar ea a ajuns la un jucător român. Suntem o echipă în formare şi trebuie să învăţăm din astfel de greşeli. Am crezut în noi până la ultima fază, astfel că nu trebuie să dăm vina pe nimeni. Orice meci poate fi analizat din mai multe puncte de vedere, însă una peste alta am avut ocazii şi ar fi trebuit să fim mai atenţi. Important este că am rămas pe locul secund şi ne-am păstrat şansele de calificare. Prin acest rezultat, Turcia a revenit în lupta pentru locul doi”, a declarat Kiraly. „La fiecare meci intrăm pe teren cu gândul la victorie. Aşa am pregătit şi meciul cu România. Cred că am făcut o figură frumoasă, iar, dacă ar fi existat dreptate în fotbal, atunci am fi câştigat meciul. Suntem conştienţi că această grupă este deosebit de puternică. Locul 2 se va decide în ultimele meciuri”, a completat Szabics Imre.

O singură câştigătoare: Turcia

Afectat de o serie de circumstanţe nefavorabile precum decizia FIFA de a obliga Ungaria să joace fără spectatori, absenţa unor jucători-cheie precum Gera, Juhasz, Huszti, Stieber sau Priskin [i o linie defensivă improvizată din jucători de la echipe din lumea a treia a fotbalului, nici selecţionerul Egervari Sandor nu s-a putut abţine să nu scoată în evidenţă erorile grave comise de brigada condusă de neamţul Wolfgang Stark. „Îmi felicit elevii pentru marcarea celor două goluri. Dacă am fi dat dovadă de mai multă concentrare, am fi evitat golurile primite. Din câte se pare primul gol al României a fost precedat de o poziţie de ofsaid, iar la golul doi, Varga a fost faultat. Nu vreau să pun egalul pe seama arbitrului. Ştiam că ne aşteaptă un meci greu şi am întâmpinat dificultăţi în a desface apărarea României. Important este că am ajuns la jumătatea preliminariilor şi continuăm lupta pentru locul doi cu România şi Turcia. Rezultatul de astăzi avantajează Turcia, însă noi şi românii avem un avantaj clar în faţa lor”, a declarat Egervari. 

×
Subiecte în articol: ungaria romania mutu piţurcă