x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Unirea Urziceni – CFR 1-1 - Clujenii au pierdut locul 1!

Unirea Urziceni – CFR 1-1 - Clujenii au pierdut locul 1!

de Dragos Stoica    |    11 Apr 2008   •   00:00
Unirea Urziceni – CFR 1-1 - Clujenii au pierdut locul 1!

Reuşind doar un egal la Urziceni, formaţia lui Ioan Andone se găseşte acum la două puncte în spatele Stelei, după ce a început cea de-a doua parte a campionatului cu 11 puncte avans faţă de urmăritoare.

Reuşind doar un egal la Urziceni, formaţia lui Ioan Andone se găseşte acum la două puncte în spatele Stelei, după ce a început cea de-a doua parte a campionatului cu 11 puncte avans faţă de urmăritoare.

 

 

Ceea ce părea incredibil acum cîteva săptămîni s-a întîmplat! CFR Cluj a pierdut nu mai puţin de 13 puncte în ultimele opt etape, ajungînd aseară, după 1-1 la Urziceni, să cedeze prima poziţie a clasamentului şi să ofere astfel Stelei prima opţiune pentru cucerirea titlului.

 

 

 

DEVREME. Avizaţi asupra importanţei meciului cu Unirea, elevii lui Ioan Andone au început meciul practic de la 1-0. În minutul 5, Trică a executat un corner de pe partea stîngă, Stelea a ieşit aidoma meciului cu Franţa din urmă cu 12 ani, iar Dani a înscris cu capul. N-a urmat însă un galop al oaspeţilor, pentru că Dănălache a restabilit după fix şase minute echilibrul pe tabelă, pentru ca apoi tot formaţia pregătită de Dan Petrescu să se arate mai periculoasă. Cu două goluri marcate în primele zece minute, fotbalul şi-a permis să cam intre în şomaj pînă la pauză, ambele echipe pîndindu-se undeva la centrul terenului.

 

 

 

Cel de-al doilea mitan a lăsat şi el spectacolul la cabine, aducînd însă nervi mulţi şi alte două ocazii în contul gazdelor. Mai întîi, Bogdan Stancu l-a întins serios pe Stăncioiu cu un şut sănătos din unghi, pentru ca apoi Onofraş să aibă o execuţie superbă, trimiţînd mingea din foarfecă în minutul 86 cu puţin pe lîngă buturile clujenilor. Deşi finalul i-a găsit pe toţi jucătorii lui CFR în jumătatea Unirii, cu excepţia portarului Stăncioiu, rezultatul consemnat după primele 11 minute de joc a rămas neclintit, la fel ca şi tehnicianul Ioan Andone după fluierul de sfîrşit al arbitrului Ionică Serea. “Sînt dezamăgit, dar rezultatul e echitabil. Nu meritam să cîştigăm, trebuie să fim realişti. N-a fost un meci spectaculos, ci mai degrabă unul de luptă. Şi noi şi Unirea am pierdut în urma acestui rezultat. Vom lupta pînă în ultima etapă, iar atunci vom trage linie. Steaua are acum prima şansă, este pe val după opt victorii consective”.

 

dragos.stoica@jurnalul.ro

 

 

 

Becali, fericit

 

 

După ce a urmărit finalul meciului dintre Unirea şi CFR Cluj cu sufletul la gură, patronul Stelei, Gigi Becali, nu şi-a putut ascunde satisfacţia faţă de rezultatul de egalitate de la Urziceni. “Sînt foarte fericit! Am avut o zi excelentă, în care noi am evoluat în stil de mare echipă la Reghin, iar CFR n-a luat decît un singur punct. Sîntem pe locul 1 şi acolo vom rămîne pînă la final. Îmi doresc ca Steaua să meargă în Liga Campionilor alături de Rapid”, a afirmat Becali. Declaraţia acestuia legată de Rapid vine exact înainte de meciul giuleştenilor de la Cluj cu CFR, în care gazdele nu vor putea conta pe serviciul lui Eugen Trică, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

×
Subiecte în articol: sport