x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Urmasul e pregatit

Urmasul e pregatit

de Mihai Igirosanu    |    21 Iun 2005   •   00:00
Urmasul e pregatit

Presedintele Mircea Sandu va absenta astazi de la sedinta Comitetului Executiv al FRF. In lipsa lui, intrunirea va fi condusa de aghiotantul traditional al "Nasului", Adalbert Kassai, cel ce este puternic sustinut de Sandu pentru a-i urma in fruntea Federatiei.

Aflat in concediu prin SUA, la fiica sa, Raluca, stabilita acolo de la inceputul acestui an, Mircea Sandu isi pregateste deja succesorul la sefia FRF. Desi a declarat peste tot ca il vede pe Gica Popescu drept urmasul perfect, "Nasu’" si-a anuntat apropiatii ca, la alegerile din decembrie, va incerca sa-l sustina pe secretarul general, Adalbert Kassai.

PARTENER. In cei 15 ani de domnie "federala", in jurul lui Mircea Sandu s-a format o echipa de parteneri aproape indestructibila. Intre acestia, Bela Kassai este omul in care actualul presedinte are cea mai mare incredere si poate singurul sub conducerea caruia actualii prieteni ai lui Sandu nu si-ar pierde posturile sau avantajele. "Stim de o luna ca Bela Kassai va fi sustinut de presedinte. In mare masura, totul depinde de votul cluburilor mici, din diviziile inferioare, pentru ca in Divizia A influenta Federatiei a scazut considerabil", ne-a dezvaluit, sub protectia anonimatului, unul dintre angajatii FRF.

INLOCUITOR. In ultima perioada, Kassai se ocupa, din umbra, de majoritatea problemelor specifice unui presedinte de Federatie, declinul echipei nationale determinandu-l pe Mircea Sandu sa se exileze in planul secund. Zilele acestea, "Nasu’" este in SUA, la Newport Beach (California), alaturi de fiica sa, Raluca Sandu, intr-un concediu. Kassai a ramas sef la Casa Fotbalului, el avand dreptul de semnatura si urmand a prezida astazi sedinta Comitetului Executiv.

PERICOL. In cazul in care fostul international si actualul impresar, Gica Popescu, ar veni in fruntea FRF, echipa lui Mircea Sandu ar disparea aproape complet sau si-ar pierde toata influenta. Popescu va dori sa-si aduca alaturi cativa dintre fostii coechipieri din "Generatia de aur", renuntand la oamenii de incredere ai actualului presedinte. Conform unor surse bine informate, angajatii fideli lui Mircea Sandu au inceput deja sa pregateasca terenul pentru alegerile din decembrie. Masina de vot va trebui sa-si dovedeasca inca o data eficienta pentru ca, prin intermediul lui Adalbert Kassai, vechea gasca a "Nasului" sa controleze in continuare varful fotbalul romanesc.

PROBLEME. Pe langa pierderea imaginii, cauzata de rezultatele mediocre ale echipei nationale, retragerea lui Mircea Sandu ar putea avea si motive familiale. Logodita in SUA, din luna ianuarie, cu americanul Todd Medina, un luptator in circuitul K1, Raluca Sandu s-ar afla, conform unor zvonuri pe lista suspectilor din "Dosarul Cocaina". Astfel, vizita in California era singura solutie pentru ca Mircea Sandu sa-si vada fiica, aceasta preferand sederea in SUA unei reveniri acasa, din motive de siguranta.

ABDICARE
"Eu nu mai am de gand sa mai candidez la presedintia Federatiei. Presiunile asupra mea sunt deja foarte mari, iar ratarea acestei campanii de calificare va conduce imediat la un atac concentrat in presa" - Mircea Sandu, presedinte FRF

DEZVALUIRE
"Din cate stiu eu, Adalbert Kassai va candida la alegerile din luna decembrie, iar presedintele il va sustine. Daca va candida, Gica Popescu nu va fi un candidat usor de invins, mai ales ca va fi sprijinit de multi oameni influenti" - Angajat FRF

×
Subiecte în articol: sport mircea sandu kassai