x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Urziceni – Dinamo 4-4: Seara porţilor deschise

Urziceni – Dinamo 4-4: Seara porţilor deschise

de Mihai Igirosanu    |    28 Mar 2010   •   00:00
Urziceni – Dinamo 4-4: Seara porţilor deschise
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Derby-ul week-end-ului din Liga 1 a început şi s-a terminat fulminant. Multitudinea de erori şi defensivele lipsă la apel au condus spre o partidă antrenantă. Dinamo a condus cu 4-2, dar a risipit totul pe final, iar complexul Unirea Urziceni pare să devină etern.

Onofraş a deschis scorul în minutul 2, după ce N'Doye a "bărbierit" un balon centrat de Brandan, însă campionii de la Unirea au returnat imediat cadoul. Bruno Fernandes a vrut să-i trimită balonul portarului Tudor, însă acesta a fost greoi, iar rezultatul a fost un autogol stupid. Andrei Cristea a făcut 2-1 cu un voleu de excepţie din marginea careului, dar Semedo a egalat imediat, cu un şut la fel de bine plasat şi tot din marginea careului.

Dinamo a început perfect repriza secundă, cu golul lui Torje. În minutul 64 se părea că trupa din "Ştefan cel Mare" a închis derby-ul. Andrei Cristea a fost faultat clar în careu de mâna moartă a Unirii, portarul Tudor, tot el transformând cu siguranţă penalty-ul. După doar şase minute a venit rândul lui Dolha să o comită. A scăpat mingea din mână, apoi l-a faultat din imprudenţă pe Bilaşco. Golgeterul Urziceniului a marcat din penalty şi scorul era 3-4.

Finalul a fost de coşmar pentru Dinamo, cu acelaşi Bilaşco egalând cu capul din mijlocul unui careu plin de fundaşi dinamovişti inutili.

TURCU: "GUNOIUL DE DOLHA!"
Atmosfera bună din "Ştefan cel Mare" s-a risipit rapid. A venit din nou rândul portarului Dolha să intre în gura acţionarilor dinamovişti. "Cu cine să câştigăm, cu p... ăla, cu gunoiul ăla? Dolha ne-a mâncat campionatul! I-am zis şi lui Ţălnar să nu mai joace cu el! La orice minge tremura inima în mine! Ai 4-2, joci degajat, elegant! Dacă pierdem campionatul, îl pierdem din cauza lui Dolha!", a declarat acţionarul Vasile Turcu. "Felicit pe toată lumea, mai puţin pe cei doi portari", a răbufnit şi antrenorul Cornel Ţălnar.


Rapid - Craiova 0-1
Deşi aflaţi în lupta pentru evitarea retrogradării şi lipsiţi de aportul marii vedete, Florin Costea, oltenii au detonat "bomba" în Giuleşti. "Vrem să-i dedicăm victoria lui Florin Costea", au fost primele cuvinte ale antrenorului olandez al Craiovei, Mark Wotte. De altfel, tehnicianul din Ţara Lalelelor a trăit o experienţă dezgustătoare în Giuleşti. Imediat după golul marcat în finalul meciului de Gângioveanu, Wotte a fost înjurat ca la uşa cortului şi scuipat de "suporterii" rapidişti de la tribuna "0".

Născut într-o ţară civilizată, olandezul şi-a şters calm expectoraţiile şi a preferat să evite subiectul după meci. Evenimentul căruia Wotte i-a fost subiect principal este unul deja banal în Giuleşti, fiind de neînţeles cum de oficialii Rapidului nu iau nici o decizie prin care să-i protejeze pe cei aflaţi pe banca tehnică a adversarilor. De parte cealaltă, jucătorii, antrenorii şi George Copos au fost făcuţi cu ou şi cu oţet de suporteri.

"Nu e posibil să faci penalty acolo şi să nu boxezi acea minge din ultimul minut! Tot jocul a fost la discreţia noastră. Nu am fost niciodată atât de supărat, nici măcar la Cluj. O să iau măsuri"
Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo

"Am fost egalaţi în ultimele minute şi la Cluj, şi la Urziceni! Să dai patru goluri şi să nu câştigi... Eu nu l-aş mai băga pe Dolha, dar nu fac eu echipa! Şi-a bătut joc de munca celorlalţi!"
Cristian Borcea, preşedinte executiv Dinamo

×
Subiecte în articol: sport