x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport US Open - Imbatabilul Federer

US Open - Imbatabilul Federer

de Vlad Ionescu    |    11 Sep 2007   •   00:00
US Open - Imbatabilul Federer

Elveţianul Roger Federer a avut nevoie de două ore şi 26 de minute pentru a-l invinge cu 7-6, 7-6, 6-4 pe sărbul Novak Djokovic, in finala ultimului turneu de Grand Slam al anului.

Elveţianul Roger Federer a avut nevoie de două ore şi 26 de minute pentru a-l invinge cu 7-6, 7-6, 6-4 pe sărbul Novak Djokovic, in finala ultimului turneu de Grand Slam al anului. Chiar dacă scorul nu o arată, liderul clasamentului mondial a trebuit să se intrebuinţeze serios in faţa lui Djokovic, un jucător de doar 20 de ani, aflat la prima mare finală de carieră. Sărbul a avut nu mai puţin de cinci şanse de a căştiga primul set, a mai irosit două in setul secund, fiind obligat să se incline in faţa valorii şi experienţei adversarului său.Â

RECORD. "New York a crescut pentru mine in ultimii ani. In special de la acea faimoasă finală cu Agassi am inceput să iubesc cu adevărat acest turneu. Pentru mine, US Open este al doilea turneu din circuit. Să căştigi aici de mai multe ori este incredibil", a declarat Federer, primul jucător din era open care s-a impus de patru ori consecutiv la US Open. Recordul de succese in serie, şapte la număr, ii aparţine insă lui Richard Sears (1881-1887), alţi doi jucători, Bill Tilden (1920-1925) şi William Larned (1906-1911), avănd căte şase victorii. La 26 de ani, elveţianul a ajuns la 12 turnee de Grand Slam căştigate, la fel ca şi Roy Emerson, reuşind să-i depăşească intr-un clasament "all time" pe legendarii Rod Laver şi Bjorn Borg. In faţa sa se află doar Pete Sampras, cu 14 victorii. Singurul mare turneu pe care nu l-a căştigat niciodată rămăne cel de la Roland Garros, unde a pierdut două finale in faţa lui Rafael Nadal.

×
Subiecte în articol: sport