x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Vă vom rupe capetele!"

"Vă vom rupe capetele!"

de Mihai Igirosanu    |    16 Noi 2007   •   00:00
"Vă vom rupe capetele!"
Sursa foto: Gabi Arsenie/

BULGARIA - ROMĂNIA - Fanii lui Levski Şi ŢSKA au trecut la ameninţări


Delegaţia tricolorilor a plecat ieri spre capitala Bulgariei, fiind intămpinaţi de o vreme ploioasă, rece, cu maximum 2 grade Celsius. Romănii s-au cazat la Hotelul Kempinski. Inaintea decolării spre Sofia, preşedintele FRF, Mircea Sandu, s-a arătat optimist. "Este un meci la fel ca toate celelalte. Ce dacă suntem calificaţi? Ne vom concentra la maximum. Nu cred că o să pierdem in Bulgaria. Ar fi important pentru tragerea la sorţi de la Euro 2008", a declarat "Naşu’".

ATMOSFERa. Conform cotidianului sofiot Meridian Match, facţiunile dure ale suporterilor celor mai importante cluburi bulgare, Levski şi ŢSKA, au pus la cale violenţe impotriva suporterilor romăni care vor avea curajul să meargă pe Stadionul "Vasil Levski". Fanii bulgari au transmis şi un mesaj de intămpinare, prin intermediul publicaţiei respective: "Bine aţi venit, ţigani balcanici. Vă vom rupe capetele!". Meridian Match mai scrie că ultraşii de la Levski şi de la ŢSKA, alături de cei de la Botev Plovdiv, pregătesc o incăierare in localitatea Bălgarski Izvor, de lăngă Sofia, "totul putănd avea un deznodămănt săngeros". Din motivul lipsei de miză, dar şi de teama confruntărilor cu suporterii bulgari, doar aproximativ 300 de romăni vor ajunge sămbătă la Sofia. Celelalte 1.500 de bilete puse la dispoziţie de federaţia din Bulgaria, conform regulamentului, au fost deja returnate de forul de la Bucureşti. Deşi pentru meciul de sămbătă au fost puse in vănzare 43.000 de bilete, care au preţuri cuprinse intre 1 şi 5 euro, interesul fanilor bulgari este foarte scăzut pentru acest meci, estimăndu-se că doar maximum 15.000 de oameni vor fi in tribune la ora partidei.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

Â

Penev face experimente

Deoarece bulgarii au pierdut, practic, orice şansă de a merge la Euro 2008, selecţionerul Dimităr Penev este tentat să titularizeze sămbătă seară jucători mai tineri. "Intălnirea cu Romănia este meciul meciurilor. Vrem să ne impunem pe teren propriu in faţa romănilor, să le dăm un motiv de bucurie fanilor, să arătăm că nu suntem cu nimic mai prejos decăt romănii", a declarat fundaşul Peter Zanev, de la Celta Vigo. Echipa de start a bulgarilor ar putea fi: Ivankov - Tuncev, Tomasici, Milanov, Zanev - Gheorghiev, Iankov, S. Petrov, Â M. Petrov - Dimitrov, Berbatov.

Arbitrează Konrad Plautz

UEFA a anunţat ieri că intălnirea Bulgaria - Romănia va fi condusă de o brigadă de arbitri din Austria, avăndu-l la centru pe Konrad Plautz, care va fi ajutat la cele două tuşe de Egon Bereuter şi de Markus Mayr. Centralul austriac a mai arbitrat naţionala Romăniei in preliminariile CM 2006, intr-un meci pe care "tricolorii" l-au căştigat, la Craiova, cu 2-1, in faţa Macedoniei. Plautz a mai condus două partide ale Stelei in Liga Campionilor, de fiecare dată gruparea din Ghencea fiind invinsă. In 2001, 2-4 pe teren propriu cu Dinamo Kiev, iar in sezonul trecut, 0-1 cu Real Madrid, pe Santiago Bernabeu.

×
Subiecte în articol: sport