x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Vallentines" day

"Vallentines" day

28 Feb 2004   •   00:00

"Asistentii" din lotul national au sustinut ieri testele fizice, in vreme ce colegii lor de la centru au dat proba scrisa. A fost ziua in care arbitrii au ascultat discursul scotianului Rudolf Vallentines.

Parcarea din fata Casei Fotbalului a devenit ieri-dimineata neinca patoare pentru masinile luxoase ale arbitrilor din lotul national, prezenti la cursul care are loc in aceste zile.

SUCCES. Dupa ce cu o zi inainte s-a purtat o sedinta cu usile inchise, in care presedintele Ion Craciunescu a discutat cu fiecare "fluieras" in parte despre greselile comise de-a lungul turului, ieri, arbitrii au ascultat discursul scotianului Rudolf Vallentines.
"Nu ma aflu pentru prima oara in Romania. Am mai fost cu ocazia partidei Universitatea Craiova - Benfica, din semifinalele Cupei UEFA, scor 1-1. A fost unul dintre meciurile care mi-a marcat cariera ", s-a prezentat britanicul, care le-a vorbit celor din sala despre comportamentul arbitrilor inaintea jocului, in timpul lui, cat si dupa.
"Daca puteti avea succes in Romania puteti avea succes oriunde in lume, asa cum au avut si predecesorii dumneavoastra ", a spus Vallentines, care le-a recomandat subalternilor lui Craciunescu sa pastreze o oarecare distanta in raportul cu jucatorii in timpul partidelor.

TESTE. Dupa ce scotianul a prezentat si cateva imagini prin care si-a argumentat discursul, cei prezenti s-au impartit in doua.
Arbitrii au ramas in sala, unde au sustinut proba scrisa, in vreme ce "asistentii" au dat testele fizice. Alergarile nu le-au pus insa prea mari probleme "oamenilor de la tusa".

Focsaneanul Burca a lesinat

Cele mai mari probleme la testul Cooper le-a avut Vasile Burca din Focsani. Cand mai avea de parcurs 400 de metri, "asistentul" a inceput sa schioapete, membrii CCA recomandandu-i sa se opreasca din alergare. Focsaneanul a incercat totusi sa termine proba de rezistenta, dar cand mai avea de parcurs 50 de metri a lesinat, prabusindu-se pe pista. Burca a avut nevoie de ingrijiri medicale, renuntand sa mai dea proba de viteza. "Nu mi s-a mai intamplat asa ceva pana acum. Am jucat fotbal de performanta de la 14 ani, dar nu am mai patit asa ceva. M-am si speriat! Aseara nu am prea dormit bine si cred ca de la asta mi se trage", a spus Burca.

Fevronia Ion n-a trecut testul Cooper

Dintre "asistentii" care au dat ieri testele fizice, Fevronia Ion (foto) a fost singura care nu a reusit sa treaca testul Cooper. Aceasta a parcurs 2.775 in cele 12 minute, fiind incurajata frenetic pe ultimii metri de catre colegii barbati. Un alt "asistent" cu probleme a fost bucuresteanul Bebe Nastureanu, care a trecut la limita proba de rezistenta. Din cauza unor probleme medicale, Dan Lazarescu, Nicolae Marodin si Ioan Muresan nu au sustinut probele fizice, ei prezentand certificate medicale.
( SORIN ANGHEL )

×
Subiecte în articol: sport