x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vanati "liliecii"!

Vanati "liliecii"!

15 Feb 2005   •   00:00

In aceasta seara, de la ora 22:30, la Valencia, Steaua lui Walter Zenga poate sparge tiparele unui fotbal amortit, intrat intr-o gaura neagra de unde pare ca nu va mai iesi.

MIHAI IGIROSANU

REMEMBER. In 1998, Dennis Serban (nr. 10) s-a luptat in van cu spaniolul Angulo (cu spatele). Valencia a eliminat-o fara probleme pe Steaua din Cupa UEFA, dupa o dubla victorie: 4-3 la Bucuresti si 3-0 in Spania
Pentru liderul Diviziei A, perioada de "hibernare" s-a incheiat brusc. In aceasta seara, Steaua va da piept cu campioana en-titre a Spaniei si detinatoarea Cupei UEFA, Valencia, chiar in fieful acesteia. Aseara, de la ora 21:00, bucurestenii au avut programat antrenamentul oficial.

STRATEGIE. In toate partidele de verificare, antrenorul Walter Zenga a evoluat doar cu un singur varf autentic, Cristi Ciocoiu. Asa va aborda italianul si confruntarea de pe "Mestalla". In contrast cu optimismul exagerat al patronului Gigi Becali, Steaua va juca ultra-defensiv. In afara liniei clasice de patru fundasi, formata din Ogararu, Ghionea, Radoi si Petre Marin, ros-albastrii se vor apara cu "inchizatorii" Paraschiv si Dorinel Munteanu. In sfarsit, pe banda dreapta, Oprita va indeplini aceleasi sarcini ca si la Southampton, in perioada Piturca. Pe stanga, Neaga va avea libertate de miscare, in vreme ce Dica va juca in spatele lui Ciocoiu.

GANDURI. Intervievat de cotidianul Marca, antrenorul Stelei a parut destul de rezervat: "Nu se afla in cel mai bun moment din acest sezon, dar Valencia va fi mereu Valencia. Nu cred ca poate cineva sa puna la indoiala calitatea jucatorilor si a rezervelor. Cand te infrunti cu cea mai buna echipa din Europa in 2004, se stie cine este favorita, nu? E foarte clar ca valoarea echipelor este diferita. Noi avem o echipa tanara, care doreste sa faca lucruri importante".

PRIME MARI. La plecarea spre Spania, Gigi Becali s-a aratat la fel de increzator ca de obicei: "Merg la Valencia cu emotie si cu speranta. Cred ca vom invinge cu 2-1, iar un gol va fi marcat de Cristea", a spus patronul gruparii din Ghencea. El i-a comunicat telefonic presedintelui executiv, Mihai Stoica, aflat cu echipa la Valencia, ca le poate anunta pe jucatorilor prima de calificare. Becali le va da fotbalistilor toata suma pe care clubul o va primi din drepturile de televizare ale partidei retur, din Ghencea, plus inca 100.000 de dolari. Astfel, in cazul calificarii, fiecare stelist ar urma sa incaseze aproximativ 20.000 de dolari.

INLOCUITORI PENTRU RANIERI
Conform cotidianului AS, presedintele Valenciei, Juan Bautista Soler, ar fi inceput deja cautarea unui antrenor care l-ar putea inlocui pe Claudio Ranieri din sezonul viitor. Printre numele vehiculate se regasesc Javier Irureta (Deportivo La Coruna), Joaquin Capparros (FC Sevilla), Quique Flores (Getafe) sau Cesar Ferrando (Atletico Madrid): "Irureta e dorit de presedinte, iar el isi incheie in acest an contractul cu Deportivo. Capparros este dorit pentru rezultatele inregistrate la Sevilla in ultimele sezoane, iar despre antrenorul lui Getafe se spune ca se apropie de profilul lui Rafael Benitez".

SUPORTERI
Aproximativ 300 de suporteri ai Stelei vor fi prezenti in aceasta seara pe stadionul "Mestalla". Fanii ros-albastrilor au plecat inca de duminica din Bucuresti, la bordul a trei autocare, urmand sa ajunga la Valencia in dimineata acestei zile. Pe langa acestia, stelistii vor avea parte si de sprijinul a inca aproximativ 150 de romani care muncesc in Valencia, care si-au achizitionat deja bilete pentru confruntarea din aceasta seara.

Primul manelist de pe "Mestalla"

SPANIA. Adi de la Valcea a facut deplasarea la Valencia
Ieri-dimineata, in avionul inchiriat pentru deplasarea la Valencia de boss-ul Stelei Gigi Becali contra sumei de 62.000 de dolari, au urcat 115 persoane. Aeronava a fost plina de invitati-surpriza. Printre acestia s-a aflat si manelistul Adi de la Valcea, un prieten apropiat al lui Gigi Becali, al presedintelui executiv Mihai Stoica si al majoritatii jucatorilor. Prezent alaturi de conducatorii Stelei si cu ocazia Revelionului, Adi de la Valcea va fi primul interpret de manele care patrunde pe celebrul stadion spaniol. Alaturi de membrii staff-ului administrativ al "ros-albastrilor", in avion au mai urcat, printre altii, Alexandru Boc, Gheorghe Chivorchian, impresarul Dumitru Tudor si componentii echipei de lupte Steaua Wu Shu. "Este cel mai important meci al echipei din ultimii 15 ani. Valencia trece printr-o perioada mai slaba, pe care sper sa o continue. Cred ca batistele albe vor aparea inca de la inceputul jocului. Valencia este in degrindolada si trebuie sa jucam pe atac", a spus Dumitru Dumitriu, director de scouting la Steaua.

CUPA UEFA SAISPREZICIMI - TUR

AZI
  • 18:00 Partizan Belgrad - Dnepr
  • 19:15 Sahtior Donetk - Schalke
  • 20:00 Panathinaikos - Sevilla
  • 21:00 Ajax - Auxerre
  • 21:30 Parma - Stuttgart
  • 21:45 Austria Viena - Bilbao
  • 22:30 Valencia - Steaua
  • 23:15 Sporting - Feyenoord

    MAINE
  • 18:00 Dinamo Kiev - Villarreal
  • 19:30 GAK - Middlesbrough
  • 20:00 Fenerbahce - Zaragoza
  • 20:00 TSKA Moscova - Benfica
  • 21:30 Aachen - Alkmaar
  • 21:30 Basel - Lille
  • 21:45 Heerenveen - Newcastle
  • 21:45 Olympiakos - Sochaux
  • ×
    Subiecte în articol: sport valencia