x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vassaras, din nou la Constanţa

Vassaras, din nou la Constanţa

de Mihai Igirosanu    |    05 Feb 2009   •   00:00
Vassaras, din nou la Constanţa

FIFA a anunţat ieri că meciul România – Serbia, programat la data de 28 martie pe Stadionul "Farul" din Constanţa, va fi arbitrat de o brigadă din Grecia, avându-l la centru pe Kyros Vassaras.



După ce a condus la centru celebrul meci România – Olanda (1-0) din octombrie 2007, când a validat golul marcat din ofsaid de Dorin Goian, care a parafat calificarea tricolorilor la CE 2008, Vassaras a devenit un fel de talisman al FRF. Pentru partida contra Serbiei, centralul grec va reveni la Constanţa alături de asistentul Dimitrios Saraidaris, chiar cel care n-a semnalizat poziţia neregulamentară din care Goian a marcat în urmă cu doi ani în poarta batavilor. Spre deosebire de brigada desemnată pentru acel meci cu Olanda, în locul celui de-al doilea asistent, Dimitrios Bozatsidis, acum va apărea Christos Gennaios. Brigada care va oficia confruntarea de la 28 martie a mai condus amicalul România – Georgia (2-1), disputat la 10 noiembrie 2008 în Ştefan cel Mare. În afara carierei de arbitru FIFA, Kyros Vassaras este agent de turism în Salonic, fiind şi un foarte bun vorbitor de germană, engleză şi spaniolă.  

MUTU: "VREAU CALIFICAREA LA CM 2009"
Autor al unei "duble" de senzaţie în ultimul meci din Serie A, câştigat cu 3-1 la Bologna, atacantul Fiorentinei Adrian Mutu a vorbit pentru site-ul fiorentina.it despre ceea ce îşi propune pentru 2009: "Am obiective îndrăzneţe pentru 2009. În primul rând vreau să mă întorc la naţională şi să ajut la calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud. Trebuie să învingem Serbia şi Austria, iar apoi Lituania", a spus Mutu. Internaţionalul român s-a referit şi la situaţia sănătăţii sale: "În acest moment mă simt bine, cotul nu mi-a creat probleme în meciul cu Bologna. Sunt extrem de fericit şi sper că seria neagră a accidentărilor mele se va încheia aici". Partida Austria – România, care se va disputa pe Stadionul Worthersee din Klagenfurt la 1 aprilie, de la ora 21:30, va fi arbitrată de o brigadă din Scoţia, alcătuită din Craig Alexander Thompson (la centru), Tom Hugh Murphy şi Martin Cryans (asistenţi) şi William Collum (rezervă).

România – Croaţia

FRF a comunicat preţul biletelor pentru meciul amical România – Croaţia, care se va disputa pe Stadionul Ghencea la data de 11 februarie, ora 20:45. Tichetele se vor comercializa doar la casele Stadionului Steaua şi au următoarele preţuri: Tribuna "0" – 25 lei; Tribunele I şi a II-a – 15 lei; Peluzele I şi a II-a – 10 lei. Tot ieri, croaţii au anunţat şi lotul pe care îl vor deplasa la Bucureşti: Stipe Pletikosa (Spartak Moscova), Danijel Subasici (Hajduk Split) – portari; Vedran Corluka (Tottenham), Josip Simunici (Hertha Berlin), Robert Kovaci (Borussia Dortmund), Hrvoje Cale (Trabzonspor), Hrvoje Vejici (Hajduk Split), Ivica Krizanac (Zenit) – fundaşi; Danijel Pranjici (Heerenveen), Nikola Pokrivac (AS Monaco), Luka Modrici (Tottenham), Niko Kranjcar (Portsmouth), Ivan Jurici (Genoa), Ognjen Vukojevici (Dinamo Kiev), Ivo Ilicevici (VfL Bochum), Darijo Srna (Şahtior Doneţk), Ivan Rakitici (Schalke 04) – mijlocaşi; Eduardo da Silva (Arsenal), Mladen Petric, Ivica Olici (ambii de la Hamburg), Nikola Kalinici (Hajduk Split), Mario Mandzukic (Dinamo Zagreb) – atacanţi.

"Serbia dispune de jucători foarte buni, tehnici, care evoluează la echipe foarte bune din Europa. Nu m-a impresionat în mod deosebit, dar au o forţă foarte mare ca echipă.
Victor Piţurcă

×
Subiecte în articol: sport