x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Verdict 3 - 0 pentru Steaua! - Crima pentru Rapid!

Verdict 3 - 0 pentru Steaua! - Crima pentru Rapid!

de Florin Gongu    |    Marius Mihalcea    |    29 Mar 2008   •   00:00
Verdict 3 - 0 pentru Steaua! - Crima pentru Rapid!

După mai bine de nouă ore de dezbateri, ieri, şi alte trei în cursul zilei de miercuri, Comisia de Disciplină a FRF a reuşit să ia o decizie dupa ora 1:30, în cazul meciului întrerupt dintre Rapid şi Steaua. Steaua castiga la masa verde cu 3-0!

După mai bine de nouă ore de dezbateri, ieri, şi alte trei în cursul zilei de miercuri, Comisia de Disciplină a FRF a reuşit să ia o decizie dupa ora 1:30, în cazul meciului întrerupt dintre Rapid şi Steaua. Steaua castiga la masa verde cu 3-0!

 

 

Vineri, 28 martie, ora 17:00. La sediul Ligii Profesioniste de Fotbal începe şedinţa Comisiei de Disciplină a FRF. Pe rol, o singură cauză: meciul Rapid – Steaua, întrerupt de arbitrul Alexandru Deaconu în minutul 73 la scorul de 1-0 pentru gazde.

 

 

FILM. La Comisie, pe lângă oficialii şi avocaţii celor două cluburi, sunt prezenţi rapidistul Săpunaru şi stelistul Lovin. Ultimul, convocat pentru că a “îndrăznit” să-i sugereze lui Deaconu să pună capăt jocului. Ora 19:45. Se trece la judecarea propriu-zisă a speţei, până atunci luându-se în discuţie doar excepţiile invocate de clubul Rapid. 20:08. Acţio-narul giuleştenilor, George Copos, părăseşte sediul LPF foarte supărat. 20:25. Alexandru Deaconu este audiat de Comisie de faţă cu preşedintele Rapidului, Constantin Zotta, cu cel al Stelei, Valeriu Argăseală, şi cu avocaţii celor două cluburi. Ora 21:45. Sunt audiaţi observatorul partidei, vicepreşedintele LPF, Valentin Alexandru, tuşierii Adrian Vidan şi Nicolae Marodin şi jucătorii Săpunaru şi Lovin. Ora 22:20. Directorul tehnic al Rapidului, Nae Manea, este dat afară din şedinţă pentru că a ridicat tonul la membrii Comisiei. Ora 22:55. Arbitrii ies din şedinţă şi părăsesc clădirea LPF. Deaconu nu face nici o declaraţie. Ora 23:10. Începe deliberarea! Azi, 29 martie, ora 01:45. Comisia de Disciplină a decis ca Rapid să piardă meciul cu, 0-3, să plătească o amendă de 3.500 de RON şi să dispute două meciuri pe teren propriu cu porţile închise!

 

 

 

O mare bătaie de joc

 

 

Nesimţirea cu care s-a analizat acest caz a atins cote maxime. Deşi ziariştii au stat în faţa sediului LPF, încă dinainte de ora 17:00, judecata s-a făcut în ritm de melc, astfel că după ora 1:30 nu se luase nici un verdict. În schimb, atmosfera din sala de şedinte
a fost destul de destinsă pe parcursul dezbaterilor. S-a râs, s-a vorbit la telefon, ba chiar s-a şi mâncat. După ora 21:00, au sosit nişte cartoane cu pizza, care au fost savurate de către membrii Comisiei. Mai mult, după ora 23:00, preşedintele Comisiei lu’ Peşte, Daniel Cernat, a cerut să ia puţin aer, să se recreeze, fără însă a da nasul cu ziariştii. Culmea paranoiei s-a atins când Mitică Dragomir a solicitat amendarea body-guarzilor care nu s-au opus ziariştilor să fotografieze şi să filmeze imagini din sala de şedinţă, situată la parter!

 

 

Mai devreme spusese la televizor că el ar fi permis prezenţa presei la dezbateri! Abia după ora 0:00 au plecat Zotta şi Manea, care au avertizat:

“Mai durează vreo două-trei ore până la stabilirea verdictului”. Oficialii Stelei au mai rămas împreună cu membrii Comisiei. Meciul Rapid-Steaua, întrerupt în minutul 73, s-a jucat joi, 20 martie. Azi, 29 martie, deci după 9 zile (!), trecut de 1:30, a venit si verdictul. Am asistat cu siguranţă la cea mai lungă şedinţă din istoria unei comisii federale. Din păcate, recordul este unul negativ. O ţară întreagă a stat cu ochii pe televizoare şi pe site-uri. Degeaba! După decizia din această dimineaţă va urma, cu siguranţă, Apelul! Cât o mai dura şi următoarea judecată? Până atunci, azi e etapă în Liga 1.

×
Subiecte în articol: sport