x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Virgin Group se pregăteşte să intre în Formula 1

Virgin Group se pregăteşte să intre în Formula 1

18 Feb 2009   •   00:00
Virgin Group se pregăteşte să intre în Formula 1

Gigantul industrial Virgin Group, patronat de miliardarul britanic Richard Branson, a făcut o ofertă pentru achiziţionarea echipei de Formula 1 Honda, a anunţat o sursă apropiată de compania japoneză, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, arată Agerpres.



Purtătoarea de cuvânt a lui Richard Branson a refuzat să comenteze, însă, această informaţie, precizând că Virgin Group este "în mod constant ţinta speculaţiilor şi a zvonurilor. Nu dorim să facem comentarii doar pe baza unei speculaţii". Honda şi-a anunţat în luna decembrie 2008 retragerea din Formula 1, din cauza crizei financiare mondiale.

Richard Branson s-a mai implicat în Formula 1, în anul 2002, când una dintre companiile sale, Virgin Mobile, a sponsorizat echipa Jordan. Omul de afaceri britanic este unul dintre apropiaţii lui Adrian Reynard, fondatorul Reynard Motosport, care s-a aflat la originea înfiinţării echipei BAR, achiziţionată în anul 2005 chiar de către ... Honda. Zilele trecute, boss-ul Formulei 1, Bernie Ecclestone, a anunţat că două companii braziliene, Petrobas şi Embratel, sunt interesate să sponsorizeze ecipa Honda. "Sunt încrezător că Honda va fi prezentă la startul primei curse a anului. Însă prefer să nu fac mai multe comentarii. Sunt, însă, optimist în privinţa viitorului echipei, dar nu pot confirma nimic deocamdată", a precizat Ecclestone. Prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 ediţia 2009, Marele Premiu al Australiei, se va disputa pe 29 martie, la Melbourne.

×
Subiecte în articol: sport