x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Visul a durat o repriză

Visul a durat o repriză

de Daniel Stan    |    29 Aug 2007   •   00:00
Visul a durat o repriză
Sursa foto: Christian Silva/

După o repriză excelentă, pe care a terminat-o in avantaj, Dinamo s-a prăbuşit in repriza a doua şi a primit trei goluri in doar 20 de minute, dănd astfel cu piciorul şansei de a juca in grupele Ligii Campionilor.

După o repriză excelentă, pe care a terminat-o in avantaj, Dinamo s-a prăbuşit in repriza a doua şi a primit trei goluri in doar 20 de minute, dănd astfel cu piciorul şansei de a juca in grupele Ligii Campionilor. In tur fusese 1-1.

Au marcat: Fl. Bratu (’27)/ Rocchi (’47-pen., ’66), Pandev (’54)

Stadion: "Lia Manoliu"

Spectatori: 52.000

Arbitri: M. Gonzales 7 - C. Gimenez 7, J. Guadamuro 7 (toţi din Spania)

Peste 50.000 de oameni au umplut pănă la refuz tribunele celui mai mare stadion din ţară. Atmosfera a fost, intr-adevăr, una de meci mare. Increderea era maximă intr-o calificare in premieră pentru "spartani" in grupele Ligii Campionilor.

SPERANŢE. Mircea Rednic a inceput meciul cu două surprize: titularizarea lui Daniel Opriţa şi trecerea pe bancă a obişnuitului căpitan Claudiu Niculescu. Iar ex-stelistul era să inscrie in minutul 11, "capul" acestuia fiind respins de Zauri in corner. Dinamo s-a arătat mai ofensivă şi Dănciulescu a mai ratat o ocazie importantă in minutul 22, cănd l-a evidenţiat pe bătrănul Ballota. Iar insistenţa "căinilor" a dat roade in minutul 27, cănd Bratu, soluţia lui Rednic, a făcut ca stadionul să explodeze, după ce l-a depăşit in viteză pe Stendardo şi a şutat sub transversală. De altfel, fundaşul italian a suferit şi o intindere, fiind schimbat peste căteva minute. Dinamo a gestionat foarte bine avantajul pănă la pauză, italienii apropiindu-se foarte rar de poarta lui Lobonţ. Pănă in grupe mai erau 45 de minute.

DEZASTRU. Doar că repriza a doua a inceput halucinant pentru Dinamo. Chiar in minutul 46, la o fază banală, Vali Năstase s-a complicat inutil in suprafaţa de pedeapsă, a pierdut balonul in faţa lui Del Nero, după care l-a faultat stupid. Penalty şi golul egalării lui Lazio, Rocchi transformănd nu fără emoţii. Iar liniştea s-a lăsat definitiv peste stadion in minutul 53, cănd după un contraatac fulger Rocchi l-a pus in poziţie de 1-2 pe Pandev. Care n-a ratat! Rocchi a fost de altfel omul meciului. El a reuşit şi golul risipirii tuturor emoţiilor pentru laziali, din minutul 66, speculănd jocul greşit la ofsaid al dinamoviştilor. Au fost 20 de minute de coşmar, care ii trimit pe "alb-roşii" doar in Cupa UEFA. Liga Campionilor rămăne o Cenuşăreasa pentru Dinamo.

Echipele

Dinamo: Lobonţ 6 - Blay 4, Năstase 4, Şt. Radu 5, Pulhac 5 - Opriţa 5 (’59 Cl. Niculescu), Ropotan 5, Mărgăritescu 5 (’59 Chiacu), Ad. Cristea 5 - Dănciulescu 5 (’72 Căt. Munteanu 5), Fl. Bratu 6. Antrenor: Mircea Rednic

Lazio: Ballota 6 - De Silvestri 6, Stendardo 5 (’35 Scaloni 6), Cribari 6, Zauri 6 - Mudingayi 5, Ledesma 6, Manfredini 6, Del Nero 6 (’86 Belleri) - Rocchi 8, Pandev 7 (’90+1 Tare). Antrenor: Delio Rossi

Fani şi VIP-uri

Suporterii de la peluza a II-a au creat un spectacol admirabil. Imbrăcaţi in alb şi in roşu, ei au creat un banner viu pe care scria: "Aici e Dinamo". La tribuna oficială au fost prezenţi, printre alţii, selecţionerul Victor Piţurcă, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, precum şi Cristian David, ministrul de Interne, care ii vizitase pe jucători cu o zi inainte, in cantonament. De asemenea, la meci au mai fost Florin Răducioiu, Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Marius Urzică. Inainte de joc, Cristi Borcea anticipase o victorie cu 2-1 pentru Dinamo, cu Claudiu Niculescu marcator decisiv.

×
Subiecte în articol: sport dinamo