x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport World Masters Games: Un prinţ s-a înscris în competiţie

World Masters Games: Un prinţ s-a înscris în competiţie

08 Oct 2009   •   00:00

Un prinţ şi mai mulţi foşti campioni olimpici se numără printre cei peste 28.000 de participanţi la cea de-a 7-a ediţie a World Masters Games. Competiţia este destinată sportivilor de toate vârstele şi va începe, sâmbătă, la Sydney. Cei mai mulţi dintre participanţii la competiţie sunt australieni, dar în cele 28 de discipline sportive vor concura şi 8.000 de sportivi veniţi din 95 de ţări.



Peste 200 din concurenţi au participat în trecut cel puţin o dată la Jocurile Olimpice. Printre participanţii de la World Masters Games se numără mai mulţi câştigători ai aurului olimpic - Juan Carlos Holgado (tir cu arcul, 1992), Mihail Ivanov Sergei Kotenko (polo, 1980), Kent Mitchell (canotaj, 1964), Mario Von Appen (kaiac-canoe, 1992) -, dar şi prinţul moştenitor Frederik al Danemarcei, care va concura în proba de iahting. Cel mai tânăr participant la competiţia de la Sydney este înotătorul canadian Facundo Chernikoff (24 de ani), iar cel mai în vârstă este australianul Reg Trewin (petanque, 101 ani).

La 100 de ani, australianca Ruth Frith este cea mai în vârstă dintre concurente, ea urmând să participe la probele de aruncare a ciocanului, aruncarea discului şi aruncarea suliţei.

×
Subiecte în articol: sport