x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ziua cea mai lungă

Ziua cea mai lungă

de Mihai Igirosanu    |    22 Noi 2007   •   00:00
Ziua cea mai lungă
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Oficialii FRF au trăit la cote maxime orele pănă la startul ultimului meci din preliminariile pentru Euro 2008. Motivul stării de tensiune nu l-a constituit miza propriu-zisă a confruntării cu albanezii, tricolorii fiind deja calificaţi, ci numărul foarte mic de bilete văndute.

ROMÃ...NIA - ALBANIA - Dezinteresul fanilor i-a chinuit ieri pe oficialii Federaţiei

Oficialii FRF au trăit la cote maxime orele pănă la startul ultimului meci din preliminariile pentru Euro 2008. Motivul stării de tensiune nu l-a constituit miza propriu-zisă a confruntării cu albanezii, tricolorii fiind deja calificaţi, ci numărul foarte mic de bilete văndute.

Â
In ciuda organizării unei tombole şi a unui spectacol, pănă dimineaţă, la ora 12:00, nu se vănduseră decăt aproximativ 2.800 de bilete. Deşi mulţi suporteri ai echipei naţionale şi-au cumpărat tichete cu puţin timp inaintea partidei, conform obiceiului romănesc, conducerea forului de la Casa Fotbalului se găndea serios la o metodă de a inşela vigilenţa celor de la UEFA şi a deschide porţile cu căteva minute inaintea primului fluier.

"INSPECŢIE". Alarmat de interesul aproape inexistent al fanilor, directorul general al Federaţiei, Ionuţ Lupescu, a efectuat ieri mai multe vizite pe la casele de bilete, unde s-a interesat cu febrilitate de ritmul vănzărilor. Din păcate, Lupescu nu a avut foarte multe motive de bucurie in urma inspecţiei, suporterii nefiind preocupaţi cu achiziţionarea tichetelor. La ora 11:00, bilanţul era sumbru, doar 2.800 de bilete fiind văndute. In schimb, chiar in faţa caselor de bilete se aflau căteva zeci de bişniţari, care nu erau deranjaţi de nici un poliţist sau jandarm, insă nici aceştia nu aveau succes.

Â

RELAXARE. In timp ce oficialii FRF se dădeau de ceasul morţii la Casa Fotbalului, jucătorii echipei naţionale au avut in dimineaţa meciului un program de relaxare in Clubul IDM din Regie. Majoritatea tricolorilor a preferat biliardul, perechile la masă formăndu-se astfel: Raţ - Codrea, Dani Coman - Marica, Mazilu - Gigel Bucur. Dorin Goian şi Cociş au ales să joace snooker. Albanezii au efectuat marţi seară antrenamentul oficial pe Stadionul "Lia Manoliu". Şedinţa de pregătire a fost urmărită de circa 20 de suporteri albanezi, iar antrenorul croat, Otto Barici, nu a putut oferi declaraţii presei deoarece este suspendat de UEFA.Â

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

Chivu, postură neonorantă

Conform cotidianului La Stampa, căpitanul echipei naţionale, fundaşul lui Internazionale Milano, Cristian Chivu, a fost nominalizat de postul italian Radio 2 pentru titlul de cel mai slab jucător din Serie A in anul 2007, alături de alţi 49 de fotbalişti. In ultimele patru sezoane, acest premiu le-a revenit următorilor jucători: Adriano (2006), Christian Vieri (2005), Nicola Legrottaglie (2004) şi Rivaldo (2003). In cazul in care Adriano va fi desemnat şi in acest sezon cel mai slab jucător din Serie A, va fi primul fotbalist care primeşte acest premiu doi ani consecutiv.

Seara campionilor

Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi, Cristian Chivu şi portughezul Luis Figo vor organiza astăzi o conferinţă de presă la Hotelul Westin Palace din Milano, cu prilejul lansării celei de-a patra ediţii a "Serii Campionilor". Fundaţia "Gică Popescu", Fundaţia "Gheorghe Hagi" impreună cu Fundaţia "Luis Figo" au hotărăt ca prima conferinţă de presă care va avea ca subiect a patra ediţie "Seara Campionilor" să se desfăşoare la Milano, din cauza "situaţiei speciale" a romănilor din Italia. La această a patra ediţie "Seara Campionilor" se va disputa un meci intre fotbalişti romăni şi o selecţionată condusă de portughezul Luis Figo, formată din prieteni ai acestuia.

×
Subiecte în articol: sport