x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri CUM SE CIRCULĂ pe ȘOSELELE și AUTOSTRĂZILE din țară

CUM SE CIRCULĂ pe ȘOSELELE și AUTOSTRĂZILE din țară

19 Iun 2015   •   21:06
CUM SE CIRCULĂ pe ȘOSELELE și AUTOSTRĂZILE din țară
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt semnalate blocaje sau probleme deosebite de fluenţă a traficului rutier, însă valorile de trafic sunt ridicate pe A1 Bucureşti - Piteşti şi pe DN1, mai ales pe sectorul Comarnic - Braşov, unde capacitatea de circulaţie a DN1 este diminuată de trecerea de la două, la o bandă de circulaţie, de la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul de mers către Braşov.

A1 Bucureşti–Piteşti poate prelua fără probleme valorile mari de trafic, însă sfătuim conducătorii auto să fie foarte atenţi la volan, să nu se grăbească şi să mărească distanţa, în mers, mai ales când se apropie de ieşirea de pe autostradă, pentru a putea reduce viteza în condiţii de siguranţă.

Pentru evitarea aglomeraţiei din zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, recomandăm utilizarea următoarelor variante alternative:

  • către Braşov: DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele;
  • către Sinaia: DN7 Bucureşti – Bâldana şi DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia;
  • către zona Bran–Moeciu: A1 Bucureşti – Piteşti şi DN73 Piteşti – Braşov.
  • Pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa valorile de trafic sunt reduse, iar la staţia de taxare de la Feteşti nu sunt semnalate probleme. Totuşi, reamintim conducătorilor auto că, prin staţia de taxare de la Feteşti, se poate trece liber, cu condiția ca taxa de pod să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24. Aşadar, recomandăm ca plata să se facă în sistem electronic, prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577, sau la oricare dintre benzinăriile de pe autostradă.

    ×