x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie 1.200 de medicinişti au cântat „Gaudeamus”

1.200 de medicinişti au cântat „Gaudeamus”

de Monica Cosac    |    28 Sep 2018   •   09:34
1.200 de medicinişti au cântat „Gaudeamus”
Sursa foto: Victor Stroe

Peste 1.200 de tinerii îmbrăcați în robe, absolvenţi ai Facultăţii de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila”, promoţia „Theodor Burghele”, au intonat imnul „Gaudeamus igitur” şi au rostit jurământul, ieri, în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Complexul Romexpo din Bucureşti.

„Sunteţi generaţia anului Marii Uniri din 1918.(...) Vreau să vă chem pe voi, generaţia tânără, să participaţi la vindecarea acestei ţări, care este frumoasă, bogată şi plină de resurse energetic”, le-a transmis viitorilor medici preşedintele Senatului UMF „Carol Davila”, prof. dr. Mircea Beuran.

Cele patru facultăţi ale UMF „Carol Davila” din Bucureşti numără anul acesta 1.944  de absolvenţi: Facultatea de Medicină - 1.223 absolvenţi (faţă de 907, anul trecut), Facultatea de  Medicina Dentară - 334 de absolvenţi, Facultatea de Farmacie - 199 de absolvenţi, iar cea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) un total de 188 de absolvenţi.

Tot ieri, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că numărul locurilor pentru rezidenţiat în anul universitar 2018 - 2019 va fi majorat de la 5.000 la 5.415. Şefa Executivului susţine că se doreşte, în acest fel, o îmbunătăţirea accesului pacienţilor la serviciile medicale, în special în zonele defavorizate din punct de vedere socio-economic, prin formarea unui număr cât mai mare de specialişti. „Vrem să facilităm accesul medicilor tineri pe piaţa muncii şi să asigurăm personalul medical necesar pentru serviciile medicale acordate în dispensare şcolare, servicii de ambulanţă sau centrele de permanenţă”, a mai spus Dăncilă. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: medicinişti juramant