x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie 10 biblioteci de nota 10, noul proiect al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

10 biblioteci de nota 10, noul proiect al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2023   •   12:00
10 biblioteci de nota 10, noul proiect al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Zece biblioteci de nota 10. E noul proiect al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, un proiect prin care urmează să fie modernizate spaţiile de lectură din şcoli. Orice instituţie de învăţământ de la noi din ţară se poate înscrie în acest program până pe 20 ianuarie.

Şcolile câştigătoare vor avea o bibliotecă dotată cu mobilier şi obiecte decorative moderne, dar şi spaţii dedicate lecturii şi cărţi noi şi interesante pentru toţi elevii.

Biblioteca Școlii Gimnaziale Nr.125 din București este o încăpere modestă, sufocată de praful ce s-a așternut pe cărțile vechi, iar elevii trec rar pe aici.

Reprezentanţii şcolii speră să câştige concursul "10 Biblioteci de Nota 10".

Sute de instituţii de învăţământ din România se află în aceeaşi situaţie. Conform datelor oficiale, numărul bibliotecilor din România s-a redus la jumătate în 2021 comparativ cu 1990, cand erau peste 16.000 de biblioteci. Situația cea mai gravă este în mediul rural unde 6 din 10 școli nu au biblioteci.

Înscrierile la concursul 10 biblioteci de nota 10 se pot realiza de oricine este implicat în activitatea instituției de învățământ: părinte, cadru didactic sau director, iar mai multe persoane pot înscrie aceeași instituție.

Pentru înscriere se accesează site-ul fundatiadanvoiculescu.ro, unde se completează formularul de înscriere şi se ataşează proiectul pentru înscrierea în campania Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Înscrierile se pot face până pe 20 ianuarie.

×