x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Circa 628 de locuri pentru rezidențiat. Când se anunță repartiția candidaților

Circa 628 de locuri pentru rezidențiat. Când se anunță repartiția candidaților

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2023   •   19:40
Circa 628 de locuri pentru rezidențiat. Când se anunță repartiția candidaților

Sesiunea extraordinară a concursului de rezidențiat, organizat de Ministerul Sănătății și Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, se apropie de final.

Candidații care au obținut între 807 și 484 de puncte în sesiunea extraordinară a concursului de rezidențiat vor putea alege, în limita celor 628 locuri și posturi scoase la concurs, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, transmite Ministerul Sănătății.

Repartiția candidaților va avea loc marți, 23 mai 2023. În functie de opțiunile candidaților, atunci se va cunoaște gradul de ocupare a posturilor. De asemenea, se va ști ce locuri au rămas neocupate în sesiunea din noiembrie 2022 a Concursului de admitere în Rezidențiat.

„În sesiunea extraordinară din 14 mai, punctajul minim acceptat pentru alegerea postului a fost de 484, mult inferior punctajului minim din sesiunea din toamnă, respectiv 565 de puncte. Buna pregătire a tinerilor medici admiși în rezidențiat e esențială pentru asigurarea în viitor a asistenței medicale de calitate. Numărul posturilor scoase la concurs a fost direct corelat cu posibilitățile de pregătire a universităților de Medicină și Farmacie”, precizează Ministerul Sănătății.

×
Subiecte în articol: rezidentiat medicina