x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie A venit vacanța de vară. 5 lucruri pe care să le faci pentru copilul tău în următorul an școlar

A venit vacanța de vară. 5 lucruri pe care să le faci pentru copilul tău în următorul an școlar

30 Iun 2022   •   13:42
A venit vacanța de vară. 5 lucruri pe care să le faci pentru copilul tău în următorul an școlar
Sursa foto: pexels.com

Majoritatea copiilor din România se întorc la școală în două luni. Revenirea după vacanța de vară poate varia de la sentimentul cu adevărat entuziast și dornic până la îngrijorare, frică sau anxietate. A nu te gândi la școală până la finalul verii este o modalitate de a te bucura de vacanță, dar pentru unii copii, acest lucru poate face mai dificilă întoarcerea la rutina obișnuită. Sprijinirea părinților, copiilor și tinerilor cu noi provocări în noul an școlar care se apropie poate ajuta la reducerea experiențelor școlare.

Iată cinci activități distractive și eficiente pentru dezvoltarea copilului tău în anul școlar 2022-2023:

 

  1. Învățarea unei limbi străine poate fi o opțiune de activitate extrașcolară antrenantă și plăcută pentru un copil, mai ales dacă alegi profesioniști care folosesc metode noi de predare. Află aici cum decurg în mod obișnuit cursurile de engleză, o limbă extrem de folositoare în zilele noastre.

 

  1. În timp ce unii copii își doresc o perioadă de liniște după școală, alții vor să aibă în continuare activități sportive, de exemplu. Copilul tău poate face exerciții și acasă, dacă vremea este rea. Dacă ai un spațiu în aer liber, este grozav, dar este ușor să faceți acest lucru și în interior. Poți configura rapid un circuit în jurul casei cu diverse stații de exerciții sau îl poți înscrie pe cel mic să practice un sport, precum tenis, înot sau baschet. Suntem destul de conștienți de beneficiile sportului pentru sănătatea noastră mintală, iar această activitate n-ar trebui să lipsească din programul săptămânal al unui copil.

 

  1. Există o mulțime de beneficii dacă îți înscrii copilul la un curs de gătit. Dincolo de ceea ce este evident, învățarea artei culinare, există beneficii sociale, lecții despre bunăstare și nutriție, scrie Culinary Kitchen. Gândește-te, într-o zi, copiii tăi ți-ar putea oferi un mic dejun gătit comestibil, nears, în pat.

 

  1. Cursurile de actorie nu se adresează doar celor care cred că ar putea urma o carieră în această direcție. Actoria poate aduce o mulțime de beneficii tuturor. Dacă întrebi pe cineva care este principalul avantaj al orelor de teatru pentru copii, răspunsul este adesea că artele teatrale îi pot ajuta pe prichindei să fie mai încrezători. Teatrul este o distracție creativă, care hrănește imaginația pe măsură ce copiii își interpretează un rol diferit. Acest lucru le lărgește orizonturile și, în același timp, le oferă șansa de a încerca diferite lucruri, fără teama de eșec.

 

  1. Tuturor copiilor le plac jocurile video, iar noua generație de copii învață extrem de repede orice ține de tehnologie. Fiindcă s-au născut în era digitală, iar acest lucru face parte din viața lor zilnică, ar fi benefic pentru copilul tău dacă l-ai înscrie la un curs de programare. Există o serie de domenii pe care le-ar putea explora când vine vorba de codare pentru copii sau adolescenți. Aceste oportunități includ „codarea de jocuri” și multe altele care l-ar putea ajuta să ia o decizie în viitorul său.

 

Foto: Pexels.com

×