x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Anchetatorii ucraineni investighează aproape 100.000 de cazuri, posibile crime de război

Anchetatorii ucraineni investighează aproape 100.000 de cazuri, posibile crime de război

de Redacția Jurnalul    |    03 Aug 2023   •   11:00
Anchetatorii ucraineni investighează aproape 100.000 de cazuri, posibile crime de război

Anchetatorii din Ucraina investighează aproape 100.000 de cazuri care ar putea fi crime de război. Cifra a fost dezvăluită de un procuror ucrainean, potrivit Sky News.

Procurorul care conduce investigațiile federale ucrainene privind crimele de război susține că echipa sa a înregistrat 98.000 de infracțiuni comise de forțele rusești de la începutul războiului.

Iurii Bielousov a declarat pentru site-ul ucrainean Interfax-Ucraina că marea majoritate a crimelor de război sunt investigate în Ucraina.

„Cei vinovați de aceste crime vor fi pedepsiți în Ucraina. Doar 1%, sau chiar mai puțin, vor fi urmăriți penal de către partenerii noștri internaționali", a spus el.

Bielousov a oferit și o actualizare cu privire la numărul de civili ucraineni uciși în ultimele opt luni. El a vorbit despre 10.749 de morți, inclusiv 499 de copii, dar a avertizat că aceste cifre se pot modifica.

„Când ne vom elibera teritoriile, cifrele vor crește de multe ori, poate de zeci de ori. Cred că vor fi zeci de mii de morți numai în Mariupol", a avertizat procurorul.

Ucraina a înființat în 2019 un departament specializat în investigarea crimelor de război comise în timpul războiului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: crime de razboi ucraina