x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Bacalaureat 2023. Subiecte la proba de Istorie

Bacalaureat 2023. Subiecte la proba de Istorie

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   11:15
Bacalaureat 2023. Subiecte la proba de Istorie

Absolvenții de liceu susțin astăzi a doua probă din cadrul examenelor de Bacalaureat, sesiunea de vară. Aceasta este corespunzătoare profilului, Matematică sau Istorie.

Update Subiecte istorie Bacalaureat 2023. La subiectul III de la Istorie candidații au de realizat un eseu despre România din perioada postbelică. „Elaborați în aproximativ două pagini, un eseu despre situația internă și internațională a României în perioada postbelică”, este cerința pe care au primit-o elevii.

Știre inițială S-au înscris 130.500 de candidaţi, dintre care circa 16.000 provin din promoţiile anterioare.

Accesul în săli s-a realizat pe baza unui act de identitate, între orele 7:30 - 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației. Probele au început la ora 9:00.

"Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungire (cel mult două ore) candidaţii cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile judeţene, conform Procedurii de asigurare a condiţiilor privind egalizarea şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare", informează Ministerul Educației.

Candidații au voie să folosească doar cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru realizarea schemelor și desenelor creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sălile de examen, scrie observatornews.ro.

Istoria este disciplină obligatorie la anumite specializări, fiind susţinută la proba E. c) în funcţie de filieră, profil şi specializare. 

×
Subiecte în articol: Bacalaureat 2023 istorie subiecte