x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Aproape 4.000 de candidați au absentat de la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat

Aproape 4.000 de candidați au absentat de la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   17:00
Aproape 4.000 de candidați au absentat de la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat

Aproape 4.000 de candidați au absentat, marți, de la proba obligatorie a profilului la Bacalaureat, iar 19 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, informează Ministerul Educației.

La proba obligatorie a profilului - proba E.c) - din cadrul examenului național de bacalaureat (prima sesiune), desfășurată marți s-a înregistrat o rată de participare de 96,7%. Au fost 118.556 de candidați prezenți dintr-un total de 122.566 de candidați înscriși - toate promoțiile - pentru susținerea acestei probe.

Au absentat 3.991 de candidați, iar 19 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Candidații eliminați nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului și a specializării) va avea loc miercuri, 28 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba și literatura maternă) este programată joi, 29 iunie.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

În intervalul alocat probelor scrise (26 - 29 iunie), Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8:00 - 16:00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități de organizare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bacalaureat absent candidat