x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Proba la Limba și literatura maternă de la bacalaureat, susținută de 5.910 candidați

Proba la Limba și literatura maternă de la bacalaureat, susținută de 5.910 candidați

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2023   •   18:30
Proba la Limba și literatura maternă de la bacalaureat, susținută de 5.910 candidați

Probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2023, s-au încheiat joi cu examenul la Limba și literatura maternă, susținut de 5.910 candidați din totalul celor 5.971 de candidați înscriși.

„Probele scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2023, s-au încheiat joi cu examenul la Limba și literatura maternă. Acesta a fost susținut de 5.910 candidați din totalul celor 5.971 de candidați înscriși (toate promoțiile), rezultând o rată de participare de 99%. Nu s-au prezentat 61 de candidați. Nu s-au înregistrat eliminări din sălile de examen. Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00)”, transmite Ministerul Educației.

Contestațiile pot fi depuse sau transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

„Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online)”, se arată în comunicat.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulate recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5, cel puțin, la fiecare dintre acestea și obținerea mediei 6, minium, la probele scrise.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bacalaureat limba materna