x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Care sunt temerile părinților români legate de școala online

Care sunt temerile părinților români legate de școala online

09 Noi 2020   •   14:38
Care sunt temerile părinților români legate de școala online

Aproximativ 70% dintre părinți se tem că ai lor copii vor rămâne în urmă cu materia din cauza sistemului de învățământ online, iar peste 40% ar dori ca școlile să fie deschise și în perioade de criză, arată un sondaj al agenției de cercetare de piață Wisemetry Research.

Majoritatea consideră că sistemul/metoda online prin care învață copilul lor este sub așteptări, iar 16% cred că acesta depășește estimările. 

Circa 75% dintre părinții români, care au copii cu vârste între 7 și 17 ani, sunt îngrijorați de expunerea îndelungată a copiilor la dispozitivele electronice.

Peste  50% condiseră că perioada din zi în care învață copilul online este foarte stresantă, mai ales pentru mame. 

49% dintre părinți sunt de părere că se implică egal în îngrijirea și creșterea copiilor, 46% au declarat că mama își asumă mai multă responsabilitate și 5% au fost în favoarea tatălui.

Studiul a avut loc în intervalul 30 octombrie - 4 noiembrie 2020.  Au fost cercetate mai multe aspecte legate de izolarea populației în case, precum teleminca, dezechilibrul de gen în muncile casnice, îngrijirea și educația copiilor, felul cum fac față oamenii statului îndelungat acasă, obiceiuri pe care aceștia vor să le dezvolte în următorul an.

×