x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Câți bani ar putea primi elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Câți bani ar putea primi elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat

de Redacția Jurnalul    |    24 Iul 2024   •   16:30
Câți bani ar putea primi elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat ar putea primi bani pentru performanțele lor. Ministerul Educației a anunțat un nou proiect de hotărâre de Guvern.

Bani pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat! Ce sume ar putea primi

 

Instituția a emis o HG privind stimulente financiare pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat în 2024.

Proiectul este deschis pentru consultare publică și vizează recunoașterea și recompensarea performanțelor academice excepționale.

Conform propunerii, fiecare absolvent de clasa a VIII-a care a obținut media 10 la Evaluarea Națională din 2024 va primi 2.000 de lei. 

Toodată, elevii care au obținut media 10 la Bacalaureat ar putea primi 5.000 de lei. 

Fondurile provin de la Bugetul Ministerului Educației.

„Scopul proiectului de act normativ constă în susţinerea activităţii de înaltă performanţă din învăţământul preuniversitar. Prezentul proiect de act normativ urmăreşte crearea cadrului normativ al stimulării performanţei şcolare înalte din învăţământul preuniversitar, răspunzând cerinţelor actuale determinate de schimbările produse în legislaţia şi practica naţională şi internaţională”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Lista beneficiarilor

Modalitatea de acordare și lista beneficiarilor vor fi stabilite printr-un ordin al Ministerului Educației. În documentația care însoțește proiectul, se precizează că scopul acestui act normativ este de a sprijini și încuraja performanțele deosebite în învățământul preuniversitar, ținând cont de schimbările din legislația și practica educațională atât la nivel național, cât și internațional.

„Ţinând cont că este vorba de tineri absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu, cu rezultate remarcabile la învăţătură, care au toate şansele să continue să obţină performanţe în învăţământul liceal, respectiv în învăţământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional şi personal. În contextul menţionat anterior, apreciem că performanţa lor este excepţională şi merită evidenţiată, stimulată şi celebrată. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor şi o invitaţie către întreaga populaţie şcolară la un învăţământ de performanţă înaltă”, adaugă reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Anul acesta, 74 de elevi de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea Națională, iar 80 de absolvenți de liceu au luat notă maximă la Bacalaureat, notează spynews.ro.

×
Subiecte în articol: elevi evaluare nationala bacalaureat bani