x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ce note au obținut elevii de clasa a VIII-a la Simularea Evaluării Naționale 2019

Ce note au obținut elevii de clasa a VIII-a la Simularea Evaluării Naționale 2019

22 Mar 2019   •   10:56
Ce note au obținut elevii de clasa a VIII-a la Simularea Evaluării Naționale 2019
Sursa foto: LuckyBusiness/Getty Images/iStockphoto

Simularea Evaluării Naționale 2019 s-a desfășurat în perioada 11-13 martie. Pe 22 de martie se află rezultatele, care nu vor fi afișate, ci comunicate la clasă.

Ceea ce este important este că notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

O premieră pentru acest an a fost ca la simulare au participat și elevii de clasa a VII-a.

Potrivit EDU.ro, obiectivele simulării au fost familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real  și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

Probele au început la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise a fost de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele au fost elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru EN VIII.Antena 3

×